E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem16 Türk işçi kaçırıldı---

16 Türk işçi kaçırıldı

16 Türk işçi kaçırıldı
02 Eylül 2015 - 10:58 borsagundem.com

Iraklı yetkililer, başkent Bağdat'ta 18 Türk işçinin maskeli kişiler tarafından kaçırıldığını açıkladı

Uluslararası haber ajansı AP'nin Iraklı yetkililere dayandırdığı habere göre, 16 Türk işçi, askeri uniforma giymiş maskeli kişiler tarafından kaçırıldı. Uluslararası haber ajansı Reuters'a açıklama yapan Iraklı general Saad Maan da, Türk işçilerin Bağdat'ın kuzeydoğusunda bulunan Habibiya bölgesinde kaçırıldığını söyledi. Türk işçilerin uyudukları sırada koğuşlarından zorla çıkarılarak jeeplere bindirilerek bilinmeyen bir yere götürüldüğü belirtiliyor. Bağdat'ta kaçırılan 16 Türk işçinin Şiilerin yoğun olarak yaşadığı Sadr mahallesinde bir spor salonunun inşaatında çalıştığı ileri sürüldü.

NUROL: 18 ÇALIŞANIMIZ KAÇIRILDI

Nurol Holding CEO'su Uğur Doğan, Bağdat'ta inşa ettikleri stadyumun şantiyesinde çalışan 18 kişinin bu sabah asker kıyafetli kişiler tarafından kaçırıldığını söyledi. Reuters'ın sorularını yanıtlayan Doğan, "Bağdat'ta bizim tarafımızdan yapılan stadyumun inşaatında çalışan 14 işçi, üç mühendis ve bir muhasebeci sabah 0300'te asker kıyafetli kişiler tarafından kaçırıldı. Dışişleri Bakanlığı'nı bilgilendirdik" dedi. Doğan ayrıca daha önce güvenlik endişeleri nedeniyle şantiyedeki personel sayılarını en az seviyeye indirdiklerini söyledi.

BAĞDAT BÜYÜKELÇİLİĞİ DEVREDE

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Irak güvenlik makamlarıyla Bağdat Büyükelçiliği'nin temas halinde olduğunu belirtti. Kaynaklar, kaçırılmanın olası nedenlerinin araştırıldığını ifade etti. Türk işçilerin kim tarafından kaçırıldığı yönünde ise bir bilgi yok. Türkiye, ABD ile birlikte geçtiğimiz günlerde IŞİD'in Suriye'deki birçok hedefini havadan bombalamıştı.

IŞİD 46 TÜRK'Ü REHİN ALMIŞTI

erör örgütü IŞİD geçtiğimiz yıl Musul'da Türk konsolosluğunu basarak 46 Türk vatandaşını 3 ay boyunca rehin almıştı. 3 ay rehin kalan 46 Türk vatandaşı zarar görmeden kurtarılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 7,38
En Yüksek: 7,49
En Düşük: 6,95
Değişim 5,28 %
FK: 3,25
PD / DD: 0,82
İşlem Hacmi 19.078.024
Toplam Adet: 2.629.027
Ağırlıklı Ort.: 7,26
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • haydar02 Eylül 2015 12:58

    Burnuma pis kokular geliyor bu işde benim ama hayırlısı..

  • Murat02 Eylül 2015 12:13

    İslam Dünyasını ve Müslümanları birbirinin düşmanı ve gayrimüslümlerin kulu ve kölesi haline getiren; başta mezhepçi-tarikatçi Müslüman alimler, Müslüman yöneticiler ve Müslüman siyasetçi ve Devlet adamları, yaşıyorsa ve azıcık hayaları ve onurları varsa intihar etmeli, ölenlerse gıyabında idama mahkum edilmelidir.