E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem16 il Suriyelilere kapatıldı---

16 il Suriyelilere kapatıldı

16 il Suriyelilere kapatıldı
22 Şubat 2022 - 08:10 borsagundem.com

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriyelilerin Türkiye’de nüfusun demografik yapısını bozmaması için uygulandığını 'seyreltme' projesinin detaylarını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı, Ankara Altındağ'da yabancıların mekansal yoğunlaşmasını önlemek için 'seyreltme' projesi başlatıldığını açıkladı.

Hürriyet yazarı Hande Fırat, projenin detaylarını anlattığı yazısında, "Suriyeliler başta olmak üzere, yabancıların adeta gettolar oluşturduğunu' belirterek göç yönetimini şu başlıklarda harekete geçmek zorunda kaldığını belirtti:

- Toplumsal hayata uyum sağlanması

- Güvenlik sorunları

- Kamu hizmetlerinin koordinasyonu

- Sosyal ayrışmaların önlenmesi

Projenin Ankara Altındağ’da ağustos ayında çıkan olaylar ve iki Suriyeli tarafından Emirhan Yalçın’ın öldürülmesinin ardından gündeme geldiğini belirten Fırat, projenin detaylarını şöyle aktardı:

- Suriyelilerin bir mahallede, ilçede adeta gettolaşmalarına müsaade edilmiyor.

- Yabancı nüfusunun mahalle nüfusunun yüzde 25’ini aşmasına izin verilmiyor.

Yüzde 25’i aşan yerlerde iki adım atılıyor:

Öncelikle bu yerleşim yerleri yabancılar için kayda kapatılıyor. Yine Suriyeli nüfusun yoğun olduğu 16 il (Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Hatay, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Muğla, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova), 52 ilde toplam 800 mahalle, İstanbul’da Fatih ve Esenyurt ilçeleri her türlü statüden tüm yabancıların başvurularına kapatıldı.

Kayıt kapama dışında atılan ikinci adımda ise yoğunluğun bulunduğu yerleşim yerlerindeki Suriyeliler gönüllülük esasıyla farklı ilçe ve illere yerleştiriliyor.

Fırat, konuya ilişkin değerlendirmesinde ise, "Suriyelilerin geri dönüşü için öncelikle o topraklara yeniden istikrarın gelmesi gerektiğine şüphe yok. Sadece istikrar da değil, kimi geri dönüşlerde kararı oluşacak hükümet de belirleyecek. Gerçekçi olursak yakın gelecekte Suriyelilerin ülkesine dönmelerini beklemek doğru olmayacaktır. Ancak Türkiye’nin Suriye topraklarında istikrarı öncelediğini de unutmamak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Ankara’da Suriyeli nüfus için 'seyreltme' projesi

 

Altun: 500 bin Suriyeli ülkesine döndü

 

Suriye’de ekonomik çöküş: Başbakan istifaya çağrıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • okiman0722 Şubat 2022 10:24

    yeter... yolcu yoluna gerek... çok fazla bile uzadı. gereğinden de fazla ürediler gittilier zaten

  • vatandaştan22 Şubat 2022 10:04

    Ülkemizin bekası ve geleceği için başta Suriyeliler olmak üzere tüm göçmenlerin ülkelerine derhal geri gönderilmelerini istiyoruz. Sorunların kaynağı  mevcut yönetim bunu başaramaz onun için yeni yönetimden ilk beklenti Bu konuda özellikle Esad veya Putin ile derhal temasa geçerek bunu gerçekleştirmesidir..Bu duruma vesile olan en büyük sorumlulardan biride Davutoğlu olduğundan bu şahsın ve partisinin de millet ittifakı içinde yer almasını doğru bulmuyoruz.

  • Veri22 Şubat 2022 09:43

    Bu ülkede gıda ,ev fiyatları,kiralara devamlı zam geliyorsa bunun en büyük sebeplerinden birisi ülkeye doldurduğunuz milyonlarca suriyelidir,ülkenin en büyük beka sorunu budur,tek kelimeyle yazıklar olsun...

  • MEHMET22 Şubat 2022 09:40

    suriye genel af ilan etti kaçanlara. birde iç savaş da bitti hala milyonlara neden bakıyoruz. ekonomimiz afrika düzeyine geldi daha bunu ne zaman farkedecekler acaba.

  • turan22 Şubat 2022 09:03

    size oy verirsem ne olayım sizden başka kim gelirse gelsin oy vereceğim inşallah en kısa sürede başımızdan bir gidersiniz ülke için beka sorunu sizsiniz

  • Yorum22 Şubat 2022 09:02

    Burada kazandıklarını ülkelerine gönderiyorlar. Siz hazineye maliyetini ekonomik, siyasal, askeri açıdan gelecekte oluşması muhtemel risklerini düşünün. Saygılar Efendim.