E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem155'i gereksiz arayana ceza---

155'i gereksiz arayana ceza

155'i gereksiz arayana ceza
23 Kasım 2016 - 16:13 borsagundem.com

Erzurum'da '155 Polis İmdat' hattını gereksiz yere meşgul edenlerin,  Kabahatler Kanunu kapsamında cezalandırılacağı açıklandı.

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "155 Polis İmdat hattına yapılan gereksiz aramalar neticesinde, Polis imdat hattının sürekli meşgul kalmasına ve gerçekten yardım bekleyen vatandaşlarımızın Polise daha zor ulaşmasına neden olmaktadır. Bu nedenle 155 Polis hattını gereksiz meşgul etmekte ısrarcı olanlar hakkında, 5326 sayılı Kabahatten Kanununun 32. maddesinde yer alan 'Emre aykırı davranan' kapsamında idari işlem yapılacak. Ayrıca TCK'nın 271'inci maddesi uyarınca işlenmediğini bildiği bir suçu, yetkili makamlara işlenmiş gibi ihbar eden ya da işlemeyen bir suçun delil veya emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak biçimde uyduran kimse 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak" denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)