E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa152 trilyon dolarlık rekor borç tedirginliği---

152 trilyon dolarlık rekor borç tedirginliği

152 trilyon dolarlık rekor borç tedirginliği
05 Ekim 2016 - 22:29 borsagundem.com

IMF, borç seviyesinin küresel GSYH'nin yüzde 225'ine çıktığı uyarısında bulundu

Finans krizinin üzerinden sekiz yıl geçmesinin ardından, dünya daha önce görülmemiş oranlarda borç seviyesinin sıkıntısını çekiyor.

Uluslararası Para Fonu (IMC), finans dışı sektörün brüt borç stokunun yeni yüzyılın başlamasından bu yana nominal anlamda iki kat artarak geçen yıl 152 trilyon dolara ulaştığını ve hala artmakta olduğunu kaydetti. Bu rakam, hükümetler, finans dışı firmalar ve hanehalkı tarafından tutulan borçları içeriyor.

IMF, Çarşamba günü, yarı yıl Mali İzlemesi'nde, mevcut borç seviyelerinin şimdi dünya gayrısafi iç hasılasının yüzde 225'inde durduğunu belirtti ve yükümlülüklerin yaklaşık üçte ikisini özel sektör borçlarının oluşturduğuna dikkat çekti. Bu tutarın kalan kısmını, GSYH'nın yüzde 70'inden geçen yıl yüzde 85'ine çıkan kamu borçları oluşturuyor. 

Washington merkezli Fon, yavaş küresel büyümenin yükümlülükleri yerine getirmeyi zorlaştırdığını ve bu durumun, düşük büyümenin borçlanmayı artırdığı ve artan borcun büyümeyi yavaşlattığı bir kısır döngüye girilmesi için zemin hazırladığını belirtti.

IMF mali şefi Vitor Gaspar, "Aşırı özel sektör borcu, küresel toparlanma için önemli bir sorun ve mali istikrar için bir risk," dedi ve "Tarih bize, yükseliş dönemlerinde özel sektör borçlarına ilişkin risklerin çok kolay hafife alındığını öğretti" şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)