E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem127 gün sonra tahliye---

127 gün sonra tahliye

127 gün sonra tahliye
07 Şubat 2014 - 04:36 borsagundem.com

Antalya'daki Gezi Parkı protestoları sırasında tutuklanan 3 kişi tahliye edildi

Antalya’daki Gezi Parkı protestoları nedeniyle haklarında dava açılan 3’ü tutuklu 5 kişi dün hâkim karşısına çıktı.

Taktıkları kırmızı renkli fuların ‘sosyalizmi simgelediği’ iddiasıyla suçlanan sanıklar hakkındaki iddianame okunurken kırmızı fular için ‘kırmızı renkli bez parçası’ ifadesi kullanıldı. Antalya’da geçen yıl 31 Mayıs’ı 1 Haziran’a bağlayan gece çıkan olaylar ve Ahmet Atakan’ın ölümünü protesto nedeniyle 2 Ekim 2013 günü gözaltına alınan 20 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil, Murat Sezgin (20) ile Mustafa Cihan Yılmaz (25) ile tutuksuz yargılanan Ali Karakuş ve Leyla Nuyan, dün Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı. Adliye Konferans Salonu’nda Gezi sanıklarını savunmak için yaklaşık 50 avukat hazır bulundu. Ayrıca 50’ye yakın izleyici ve sanıkların aileleri de salona girdi. Mahkemede sanık avukatları, şikâyetçi 28 amir veya polis memurunun, hukuk skandalına yol açacağı gerekçesiyle müşteki değil tanık olarak dinlenmeleri gerektiğini belirterek salondan çıkarılmalarını istedi. Ancak mahkeme heyeti bu talebi reddetti. Savcının iddianameyi okuması ardından sanıkların ifadelerine başvuruldu. 

SANIKLARIN TAHLİYESİNE...

Duruşmanın sonunda mahkeme heyeti, 127 günden bu yana tutuklu olan Ayşe Deniz Karacagil, Murat Sezgin ile Mustafa Cihan Yılmaz’ın tahliyelerine karar verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)