E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem12 yıl sonra Mars’ta bulundu---

12 yıl sonra Mars’ta bulundu

12 yıl sonra Mars’ta bulundu
17 Ocak 2015 - 07:32 borsagundem.com

İngiltere’nin 2003 yılında uzaya fırlattığı ancak kendisinden bir daha haber alınamayan kayıp uzay aracı Beagle-2, Mars’ta bulundu

Mars’ta hayat olduğuna dair bulgularla dönmesi beklenen Beagle-2’nin Kızıl Gezegen’in yüzeyinde tek parça halinde yattığı tespit edildi. Uzun süredir gizemini koruyan Beagle-2’nin  iniş sırasındaki yüksek hız nedeniyle parçalandığı tahmin ediliyordu. Avrupa Uzay Ajansı’nın “Mars Express” adlı uzay aracı ile 19 Aralık 2003 tarihinde Mars’a gönderilen Beagle-2’nin Kızıl Gezegen’e ilerleyişini gösteren bir görüntü alınmıştı. Daha sonra radyo sinyalleri kesilen uzay aracından haber alınmamıştı. Beagle-2,  ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nde (NASA) görevli bilim adamlarının,  Mars Yörünge Kaşifi’nde  bulunan yüksek çözünürlüklü kameraların gönderdiği görüntüleri incelemesiyle bulundu. Görüntülere göre,  Beagle 2’nin, planlanan konumun 5 kilometre uzağına indiği ortaya çıktı. ‘Mars Express’ projesi menajeri Rudolf Schmidt, “Uzay aracı için endişeleniyordum. Bulunması mükemmel bir haber.”  diyerek sevincini paylaştı. İngiltere Uzay Ajansı Genel Müdürü David Parker, uzay aracının bulunmasının Avrupa’nın Mars’taki araştırmalarına devam edecekleri anlamına geldiğini dile getirdi. Yaklaşık 80 milyon dolara mal olan Beagle-2, Mars’ta hayat olmadığına dair araştırmalar yapacaktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)