E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem12 yaş ve üzeri için aşı randevusu açıldı---

12 yaş ve üzeri için aşı randevusu açıldı

12 yaş ve üzeri için aşı randevusu açıldı
05 Eylül 2021 - 18:58 borsagundem.com

Sağlık Bakanlığı 12 yaş ve üzerindekiler için Kovid-19 randevularını tanımladı

Sağlık Bakanlığı'nın kişisel sağlık sistemi e-Nabız'a 12 yaş ve üstüne Kovid-19 aşı randevuları tanımlandı. Bununla birlikte 6 Eylül'den itibaren, okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla, aşı olmamış öğretmen ve personelin haftada en az 2 kez PCR testi yaptırması, korona virüs aşısı yaptırmamış veya hastalığı geçirmemiş kişilerin toplu ulaşım araçlarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatlerde negatif sonuçlu PCR testi belgesi ibraz etmesi gerekecek.

"Kovid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi"ne göre, öğretmen ve okul çalışanlarının aşı olmamaları durumunda haftada iki kez PCR testi ile taranmaları istenecek. Okul içerisinde, ortak alanlarda, sınıflarda, öğretmen odalarındaki maske atık kutularının günlük boşaltılması sağlanacak. Tüm okullarda yeterli sayıda maske Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temin edilecek.

Öte yandan okulun rutin temizliğinin sıklaştırılması, çocukların, öğretmenlerin ve diğer okul çalışanlarının el hijyeni için su ve sabun ile el yıkama olanakları sağlanacak. Ayrıca okullardaki ortak alanlara uygun sayıda el antiseptikleri de konuldu.

12 yaş üstüne veli onayıyla aşı

 

Bakan Koca'dan dünyaya sağlıkta eşitlik çağrısı

 

18 milyon öğrenci yarın ders başı yapacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)