E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları12 şirketin payları Varlık Fonu'na mı devredilecek---

12 şirketin payları Varlık Fonu'na mı devredilecek

12 şirketin payları Varlık Fonu'na mı devredilecek
22 Ekim 2018 - 09:45 borsagundem.com

İş Bankası'nın paylarının Hazine'ye devredilmesi tartışılırken şirketin iştiraklerdeki paylarının da Hazine'ye devri konu olabilir

Haftaya Olumlu Başlangıç

Geçen hafta yurtdışı büyük borsalarda sıkıntılı sürecin devam ettiği görülürken gelişmekte olan ülke paraları dolar karşısında değer kazanmaya devam etti. Bugün itibariyle bakıldığında bu ay Arjantin pesosu % 11.5, Brezilya reali % 8.3 ve Türk Lirası % 6.8 dolara karşı değer kazanmış durumda. Trend bu haftaya da sarkmış durumda: Dolar/TL cuma kapanış 5.68 iken bu sabah 5.63'e indi. Yılbaşından beri ciddi düşüş yaşayan Çin borsası, yetkililerden gelen destek açıklamaları ile haftaya ciddi bir toparlanma ile başlarken diğer borsalar da olumlu başlıyor.

Bu hafta yurtiçinde gündem yoğun: Yarın tüketici güveni açıklanacak ve Ak Parti toplantısında başkan Erdoğan, Kaşıkcı olayını detaylı anlatacak. Perşembe günü ise TCMB toplantısı var. Faizde değişiklik beklenmiyor. Kasım başında başlayacak İran'a ambargo konusunda Türkiye'ye imtiyaz konusunda bu hafta ABD'den açıklama gelebilir. Hisseler konusunda ise 3. çeyrek bilançolarının açıklanması süreci Çarşamba günü AKBNK ve TCELL ile başlıyor. Perşembe günü ise GARAN ve TKFEN, Cuma günü TAVHL bekleniyor.

İşbankasındaki Atatürk hisselerinin Hazineye devri konusunda çalışmalar sürüyor. Önümüzdeki ay düzenlemenin meclise gelmesini bekliyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İş Bankası’nın iştiraki olan Şişe Cam'da da Hazine’ye gelmesi gereken pay var' dedi. Anlaşıldığı kadarıyla önce İş Bankasındaki % 28.06'lık Atatürk hisseleri Hazineye devredilecek. Ardından İş Bankası iştiraklerindeki Atatürk Hisselerine isabet eden bu payların oranlarınca yönetim kurullarına da atama yapılabilecek. Borsadaki ISCTR, ISGYO, ISFIN, ISYAT, ISGSY, TSKB, TSGYO finans grubunu SISE, TRKCM, ANACM, DENCM, SODA cam grubunu oluşturuyor.

Moody's, Temmuz 2012'de İtalya'nın uğradığı güven kaybı nedeniyle finans piyasalarında kredi bulamayacak hale gelmesini gerekçe göstererek A3 olan kredi notunu iki kademe birden düşürerek Baa2'ye indirmişken 7 Aralık 2016'da görünümü durağandan negatife çekmişti. AB'nin İtalya'nın bütçesini beğenmemesinin ardından bu kez 19 Ekim 2018'de notu bir kademe indirerek Baa3 Durağan yaptı. Bu not, çok kötü görülebilir ama Türkiye'nin tarihinde Moodys'den aldığı en yüksek not (1992 ve 2013) olduğunu dikkate alırsak "o kadar da kötü değil" diye bakılabilir. İtalya bütçesi konusunda yarın AB'den net açıklama gelmesi bekleniyor. Diğer taraftan Avrupa Merkez Bankası Perşembe günü toplanacak. Değişiklik beklenmiyor ama açıklamalar önemli olabilir. İngiltere ise Avrupa'dan ayrılış sürecini netleştirmek için uğraşıyor. Bugün Başbakan May açıklamalar yapacak.

STRATEJI

Haftaya global olumlu başlangıcın itmesiyle artı başlıyoruz. 98 bin üzerinde kalıcı kapanış olursa güzel olur.

Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE 500 puan civarında artışla, BIST 100 ise % 0.4 civarında artışla güne başlamasını öngörüyor.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zorba 31 Ekim 2018 00:09

    akselden spk nın bananeci tavrından paralar uçtu gitti. TSKB den de bi zılgıt yersek sen gel bak o zaman! her halde bahtsız bedevi bizim yanımızda hiç kalır....

  • bankacı22 Ekim 2018 20:03

    veznedar rıfkı.hülya koçyiğit,orhan gencebay ve diğer danışma kurulu üyelerinin maaşlarının 11 bin tl den 111 bin tl ye yükseltilmesinde kullanırlar artık. hakikaten devlet daha iyi yerlere harcıyor.sen niye danışma kurulu üyeliğine başvurmuyorsun.parsadan sende kaparsın bir parça.

  • 1Borsacı22 Ekim 2018 19:07

    Halka açık olmayan yurt içi ve yurt dışı iştirak şirketleri de İş Grubunda düşününce en az 100 şirket var. Her birinde 6 şar kişilik yönetim kurulu olsa 600 tane yönetim kurulu koltuğu var. Sİyasiler koltuk işini iyi bilir.

  • HEPSİ YENİ MARKA22 Ekim 2018 11:56

    TSKB nasıl etkilenir arkadaşlar

  • veznedar rıfkı22 Ekim 2018 11:54

    Çok iyi olur,,,devlet daha iyi yerlerde kullanır.

  • Ebusakil 22 Ekim 2018 13:56

    Sen inaniyormusun iyi olacağına

  • erol g.22 Ekim 2018 11:32

    Hazineye devredilen hisseler varlık fonuna aktarılır

  • Yazık22 Ekim 2018 11:23

    Kümesi Tilkiye vercen...

  • emekli adam22 Ekim 2018 11:04

    böyle bir saçmalık görmedim kamu bankaları elinde başsrın yok ..kamu şirketleri elinde telekomunu ne hale getirdin bunu görüyoruz...iş bankasını ve cam sektörünü alıp ne yapacaksın .SENİN HİÇ BASARILI İŞİN YOKKİ sana niye güvenelim