E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazin12 milyar dolar gizli serveti var---

12 milyar dolar gizli serveti var

12 milyar dolar gizli serveti var
12 Şubat 2014 - 06:30 borsagundem.com

Suudi Arabistan Prensi Alwaleed, kamuoyuna açıklanması gerekmeyen 12 milyar dolara yakın yatırımı olduğunu söyledi

Kendini Suudi Arabistan’ın Warren Buffett’ı olarak ilan yatırımcı Prens Alwaleed, kamuyoyuna açıklanması gerekmeyen varlıklarda 12 milyar dolar olduğunu söyledi. Suudi Arabistan Prensi Alwaleed’in yatırım fonu Kingdom Holdings, 5 Eylül’den bu yana yüzde 52 oranında değerlendi. Fonun değeri 5 Eylül’de 52 haftanın en düşük seviyesine gerilemişti.

AÇIKLANMAYAN VARLIKLARDA YATIRIMLARIMIZ VAR

Fonundaki ani değerlenmeyle ilgili konuşan Suudi Prens, “Resmi olarak açıklamak zorunda olmadığımız varlıklarda yatırımlarımız var. Bu yatırımların değeri 11-12 milyar dolar civarında. Piyasada bu yatırımlarımızın değeri iki katına bile çıkabilir” dedi. Suudi Prens’in son dönemdeki yatırımlarının başında Twitter, Four Season otelleri ve Çin merkezli internet üzerinden alışveriş hizmeti sunan JD.com sitesi geliyor. JD.com, Çin’in en büyük ikinci online perakende şirketi ve yakın zamanda halka arzı planlıyor. Suudi Prens, Kingdom Holding’in yüzde 95’ine sahip ve şirketin 2008’deki halka arzından bu yana elinden tek bir hisse bile çıkarmadı.

İDOLU BUFFETT

Prens Alwaleed, her zaman Warren Buffett’ı kendisine idol olarak gördüğünü söylüyor ve son zamanlardaki başarısına rağmen yakın zamanda Omaha Kahini olarak anılan yatırım gurusu Buffett kadar başarılı olamayacağını kabul ediyor. Suudi Prens ekonomi basını gündemini Forbes ile girdiği milyarderler listesi kavgasıyla oldukça meşgul etmişti. Prens Alwaleed, Forbes dergisinin şirketinin değerini olduğundan daha düşük gösterdiğini iddia etmiş, Forbes bu iddiaları yalanlamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)