E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem12 Eylül Davası'nda savcı müebbet istedi---

12 Eylül Davası'nda savcı müebbet istedi

12 Eylül Davası'nda savcı müebbet istedi
18 Haziran 2014 - 11:48 borsagundem.com

12 Eylül Davası'nda yargılanan Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın ağırlaştırılmış müebbet hapisleri istendi

12 Eylül Davası'nın bugünkü duruşmasında karar bekleniyor. Savcı mütalaasında, sanıklar Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

12 Eylül Davası'nda Cumhuriyet Savcısı Erdinç Hakan Özdabakoğlu, esas hakkında görüşünü açıkladı.

Savı Özdabakoğlu, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın, 765 sayılı TCK'nın "Devlet kuvvetleri aleyhine cürümler" başlıklı 146. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi.

Duruşma gergin başladı.

Müdahil avukatların mahkeme salonunda bulunan Çevik Kuvvet ekiplerine tepki göstermesi üzerine, mahkeme başkanı, polisleri salondan çıkardı.

Mütalaasını okuyan savcı, Maraş, Fatsa olayları ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 12 Eylül Davası'na zemin hazırladığını savundu.

Savcı mütalaasında, toplumsal kaos yaratılarak, ülkenin yönetilemez hale getirildiğini, derin bir yapının olayları kurguladığı ve sanıklar Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya'nın darbe yapmaya 1 yıl önceden karar verdikleri savunuldu.

Savcı, darbenin halka meşru gösterilmesi için de, terör olaylarının bilerek üzerine gidilmediğini mütalaasında belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • K.Evren'i savunan avukat mason..18 Haziran 2014 12:37

    K.Evren savunanlar CHPli haberalın hukuk fakültesi hocaları.. mason eski komünist z.hafızoğulları ve sabatayist av.b. acar.. solcu kemalist görünen bu tiplerin 28 şubatta da v.savaş çizgisinde oldukaları.. anlamlıdır... EVREN i aynen katlettirdiği sağçı-solcu gençlerin ahı için asmalıdır...