E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem12 bakanlık sil baştan---

12 bakanlık sil baştan

12 bakanlık sil baştan
10 Mayıs 2014 - 07:56 borsagundem.com

Kamuda sessiz ayıklama başladı. 12 bakanlıkta üst düzey yöneticilerin görevi değişti.

Devletin kilit kurumlarındaki görevden almalar sürerken, 12 bakanlıkta üst düzey yöneticilerin görevi değişti. Çalışma, Gümrük, Çevre ile Bilim ve Sanayi Bakanlığı kadroları da sil baştan yenilendi. Bakanlıkta 40'a yakın il müdürünün yeri değişirken, dün de teftiş kadrosu tamamen yenilendi. Sabah'dan Hazal Ateş'in haberine göre, siber Güvenlik Kurulu kararı da dikkate alınarak, bütün kamu kurumlarının bilişim altyapısı yenilenirken, personel alımında da kapsamlı istihbarat çalışması yapılıyor. 

HAZİNE'DE KAN DEĞİŞİMİ 

BDDK, SPK ve Borsa İstanbul'dan sonra Hazine'de de görev değişiklikleri yapıldı. Hazine Baş Kontrolörlüğü'ne Ali Acu, Hazine Müsteşarlığı Sigorta Denetleme Kurulu'nda Sigorta Denetleme Uzmanlığı'na Emin Güre getirildi. Maliye yönetimindeki atamaların ardından Milli Piyango İdaresi ve birçok ilde defterdarlıklar yenilendi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı teftiş kurulu sil baştan yenilendi. 

GÖREV DEĞİŞİMİ SÜRÜYOR 

Çalışma Bakanlığı Gençlik ve Spor Bakanlıkları'nda son kadro değişimi de dünkü Resmi Gazete'de yer aldı. Bakanlık Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanı Kamran Kuru başka bir göreve atanmak üzere görevinden alınırken, SGK Rehberlik ve Teftiş Başkanı Sıddık Topaloğlu bakanlık müşavirliğine getirildi. Çalışma Bakanlığı'nda açık bulunan iş başmüfettişliklerine atamalar yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Bulut başka bir göreve atanmak üzere bu görevden alındı. Bu göreve Fahri Demirci getirildi. Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı'na ise Emre Kaçar atandı. 

BİLGİ İŞLEM YENİLENDİ

Personel bazlı çalışmalarda ilk adımı atan İçişleri Bakanlığı da, Bilgi İşlem Dairesi'ni yeniledi. Bakanlık, yeni bilgisayar, elektronik ve haberleşme mühendisleri alırken, kullandığı yazılım ve donanımı da güncelledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • krn-i11 Mayıs 2014 10:47

    Özel bankalarda da var, yılda bir kaç defa şube müdürleri deişiyor,basın bu değişiklikler yıllardır var bir de al kademede çalışanların haklarını savunsanıza

  • Nadir10 Mayıs 2014 22:44

    Antalya sgk müdürü paraleldir

  • Lawyer10 Mayıs 2014 20:04

    SPK ve BİST işleriyleilgili mahkeme ve ayrı br hukuk örgütlenmesi ve mahkeme kurulsa; spk ile bist memurlarınıda denetleyci olsa manipulatif hilleli usulsuz her seye derhal mudahale etse güzel olur

  • adam kayırma10 Mayıs 2014 16:26

    hangi usule göre aldınız kpss merkezi atama ile mi yoksa adam kayırma ile mi cevap belli. yüzyılın kadrolaşması yaşanıyor bu zamanlar...

  • ...10 Mayıs 2014 14:57

    Korkunun ecele faydası yok. Yolsuzluklara ve rüşvetlere daha sağlam devam etmek için mi yapılan bu değişiklikler?

  • Borsacı10 Mayıs 2014 11:18

    Rus hackerlarda 75 milyon kişinin nufus bilgileri var diye haber vardı. Atı alan üsküdarı çokdan geçdi. Zamanında insanlardan kan örnekleri toplanmışdı Üstü örtüldü. Aslında Türkiye belkide dünyanın en şeffaf ülkesi. Sadece umursamazlık ve üstünü örtme çabası çok fazla. Böyle de olsa seviyoruz işte yapacak bir şey yok.