E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem1.1 trilyon dolarlık fonlama tehlikede---

1.1 trilyon dolarlık fonlama tehlikede

1.1 trilyon dolarlık fonlama tehlikede
30 Haziran 2020 - 15:14 borsagundem.com

ABD'nin Çin'in Hong Kong'u konu alan ulusal güvenlik yasasının geçmesinin ardından devreye sokacağını bildirdiği yaptırımlar 1.1 trilyon dolarlık fonlama için risk oluşturdu

Çin'in en büyük bankalarının sahip olduğu 1.1 trilyonluk dolar fonlaması tehlikeye girdi. Zira bu bankalar, Hong Kong'da uygulanacak tartışmalı sosyal güvenlik yasasının doğrudan müdahili olan Çinli yetkililerle iş yapanları hedef alan Amerikan yasamasından yüksek para cezaları alma riski ile karşı karşıyalar.

Hong Kong'da BI Kıdemli analisti Francis Chan tarafından 30 Haziran'da yazdığı notta, 'ABD Senatosu tarafından kabul edilen ve hala Meclis'ten geçerek Başkan Trump tarafından onaylanması gereken partiler üstü önlem, yaptırım uygulanan yetkililere hizmet sağlayan finansal kurumları cezalandırmayı öngördüğü' belirtildi. Chan ayrıca, 'İhlal hali oluşması durumunda bu bankaların ABD finansal sisteme erişimden men edileceğini' bildirdi.

Yıllık raporlara göre, Çin'in en büyük devlet bankaları ndustrial & Commercial Bank of China Ltd., China Construction Bank Corp., Bank of China Ltd. ve Agricultural Bank of China Ltd., 2019 sonu itibariyle, yüzde 47'si mevduat olmak üzere toplam 7.5 trilyon yuanlık (1.1 trilyon dolar) ABD cinsinden yükümlülüklere sahip. Kalan kısım interbank borçlanmalarından ve küresel yatırımcılara arz edilen menkul kıymetlerden oluşuyor.

Mevzuata göre, bankalar yaptırım listesindeki kuruluşlarla ilgili olarak bilgilendirilecek ve bir bankanın ancak bilerek yaptırım altındaki birisi ile iş yapması halinde ceza uygulanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)