E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa11 aracı kurum 40 hisse öneriyor---

11 aracı kurum 40 hisse öneriyor

11 aracı kurum 40 hisse öneriyor
09 Mart 2020 - 16:55 borsagundem.com

Düşüşler alım fırsatı olarak görülüyor. 11 kurum 40 hisse öneriyor. 4 hisse ise ‘en çok önerilenler’ listesinde yer alıyor..

Şu sıralarda borsadaki düşüşlerin alım fırsatı yarattığı görüşü öne çıkıyor. Ceren Oral Balaban’ın Ekonomist’teki haberine göre, öne çıkması öngörülen hisseler araştırmasında 11 aracı kurum 40 hisse için 'al' dedi. Sekiz kurumun portföyündeki Garanti BBVA en çok önerilen hisse oldu. Garanti'yi, Tofaş Oto, Erdemir ve Turkcell izledi.

YKB GİRDİ, PEGASUS ÇIKTI

Geçen hafta Yatırım Finansman, Yapı Kredi Bankası'nı (YKB) eklediği portföyünden Pegasus'u çıkardı. Yatırım Finansman Araştırma Müdürü Serhan Gök, şubat ayı ortasında, hisse fiyatı 3 TL'yi aşan YKB'yi hedef değerlerine yaklaştığı için portföyden çıkardıklarını kaydediyor. Şimdi ise YKB'yi tekrar cazip seviyelere geldiği için porftöye aldıklarını söylüyor. Gök, 3,30 TL'lik hedef fiyatın yüzde 29'luk yükseliş potansiyeline işaret ettiğini belirtiyor.

Serhan Gök, global havacılık sektöründeki riskler nedeniyle bir yılın ardından portföyden çıkardıkları Pegasus için ise şu bilgileri veriyor: "Pegasus, şubat ayındaki verilerin 2020 beklentilerine paralel ancak mart ve nisan rezervasyonlarının beklentilerinin yüzde 10 altında olduğunu açıkladı. Hesaplarımıza göre, piyasa mart ve nisandaki olumsuz gelişmelerin tüm yıl süreceğini fiyatlıyor. Hisse, korona virüs etkisi sürdükçe baskı altında kalabilir. Değerlemesi oldukça cazip olsa da hissede ikinci çeyrek sonuçlarına kadar önemli bir katalist görmüyoruz."

UZMANLARDAN 40 HİSSE ÖNERİSİ

11 aracı kurumun beğendiği hisseler şöyle: 

Aselsan, Kordsa, Odaş Elektrik, Trakya Cam, Türk Telekom, Anadolu Cam, Anadolu Efes, Garanti BBVA, Koza Altın, Migros, Yapı Kredi Bankası (YKB), Akbank, Doğuş Otomotiv, Erdemir, Garanti BBVA, Pegasus, Petkim, Tofaş Oto, Ülker Bisküvi, Aygaz, Ford Otosan, Garanti BBVA, Mavi Giyim, Sasa Polyester, Soda Sanayii, Türk Hava Yolları (THY),Logo Yazılım, Torunlar GYO, Turkcell, Vakıfbank, Yataş, Enerjisa,Türk Traktör, İş Bankası C, Koç Holding, T. Şişecam, Tüpraş, Şabancı Holding,  Medical Park Sağlık Hizmetleri, Özak GYO.

EN ÇOK ÖNERİLEN 4 HİSSE

GARANTİ BBVA: Rakiplerine göre daha yüksek düzeyde sermaye rasyolarına sahip. Sorunlu kredi karşılık rezervlerinin olası bir dalgalanmada rakiplerine kıyasla daha kuvvetli koruma sağlayacağı kaydediliyor.

ERDEMİR: Güçlü bilançosu ve yeni yatırım kararlarıyla öne çıkıyor. Ticaret savaşları ve Avrupa ekonomisiyle ilgili haber akışı ile çelik fiyatları ve hammadde fiyatlarındaki trendler hissenin performansını etkileyecek önemli gelişmeler olacak.

TOFAŞ: 'Al ya da öde' anlaşmalarıyla korunan finansal yapı ve Türkiye pazarındaki oturmuş pazar payı en önemli katalizörler. Uzun vadede PSA-FCA görüşmelerinin yansımaları ve Doblo kontratıyla ilgili gelişmeler hisse performansında etkili olabilir.

TURKCELL: 2019 finansallarının telekom sektörünün makroekonomik ve jeopolitik risklere karşı dayanıklılığını gösterdiği analizi yapılıyor. 2020'de öngörüler dahilinde büyüme ve sağlıklı operasyonel performansını sürdürmesi bekleniyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)