E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem10’uncu Yıl Marşı'nı yasaklayan müdüre inceleme---

10’uncu Yıl Marşı'nı yasaklayan müdüre inceleme

10’uncu Yıl Marşı'nı yasaklayan müdüre inceleme
21 Haziran 2016 - 11:36 borsagundem.com

Bolu Milli Eğitim Müdürü’ne 10’uncu Yıl Marşı incelemesi başlatıldı

Bolu Valisi Aydın Baruş, okullarda 10’uncu Yıl Marşı’nın çalınmaması için okul müdürlerine talimat veren İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz hakkında inceleme başlattıklarını, sonuca göre soruşturma açılıp açılmayacağına karar verileceğini söyledi. Baruş, dün CHP milletvekili Tanju Özcan'ın da aralarında bulunduğu gruba yönelik gazlı müdahale için "Polisin kurmuş olduğu barikatı kaldırmak ve emniyet güçlerimizi zor durumda bırakmak üzere bazı tatsız hareketler yaptılar" dedi. Vali, CHP'li Özcan için "Adamsan bu Milli Eğitim Müdürü’nü görevden alırsın’ gibi bir ifade kullanmış. Bir defa adamlığın ölçütünü koymak sana düşmez" ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarına iftar veren Vali Aydın Baruş, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz’in 10’uncu Yıl Marşı ile ilgili bazı ifadelerde bulunduğunun iddia edildiğini söyleyerek, şöyle konuştu:

"Biz bu iddiaları inceliyoruz. Gerçekten bu ifadeler kullanıldı mı? Bu ifadeler kullanıldıysa, kanunlarımız içerisinde suç niteliği taşıyıp taşımadığını inceleyeceğiz. Bu inceleme sonucunda da yapılması gereken bir işlem varsa yapılacak. Ama siz insanları baştan peşin hükümlü olarak suçlu ilan ederseniz, ilan ettiğiniz suçlulara yönelik bir takım eylemlere girişirseniz, orada devlet düzeni, devlet kuralı kalmaz. Kullanılan söylemler hoş değil. Demokrasi gereği size en ters gelen fikirlere bile tahammül etmek gerekmektedir. İncelemeyi başlattık. Bunun sonucunda soruşturma açılıp açılmayacağına karar verilecek."

İSTİKLAL MARŞI’NA ALTERNATİF BAŞKA MARŞLAR

Vali Baruş, resmi törenlerde İstiklal Marşı’na alternatif olsun diye başka marşlar enjekte etmeye çalışmanın da uygun olmadığını söyleyerek şöyle dedi:

"Kimsenin 10’uncu Yıl Marşı’ndan rahatsızlık duymak gibi bir durumunun söz konusu olmaması lazım. Ancak bu marşın bir takım ideolojik sebeplerle kullanılarak insanlar arasında ayrımcılık yapmak, ayrıştırmak, onları etiketlemek, onların kafalarının nasıl yönde olduğu yönünde yargıya varmak doğru değil. Okullarımızda 10’uncu Yıl Marşı’nın yasaklanması gibi bir durum söz konusu değildir. Herkes istediği yerde, istediği marşı söyleyebilir. Ancak birileri bu marşı programın içine koymaya çalışırsa, biz tek tipçi bir anlayış içerisinde olmuş oluruz. ’Bu marşı seviyorsun, bu marşı sevmiyorsun’ diye insanları Cumhuriyet düşmanı ilan etmek, laiklik düşmanı ilan etmek yakışıksız bir durumdur. Bunlar orta çağda insanları aforoz eden, skolastik düşüncenin, kendisi gibi düşünmeyen insanları idama kadar götüren totaliter düşüncenin eseridir. Cumhuriyet hepimizin cumhuriyetidir. 100’üncü yıla gidiyoruz. Hepimiz huzur içerisindeyiz. Bu kazanımları korumak istiyorsak Mustafa KemalAtatürk’ün de dediği gibi; Fikri hür, düşüncesi hür ve irfanı hür nesiller yetiştirmeliyiz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • keşke21 Haziran 2016 19:47

    atatürke acıyorum valla bu mallar için hayatını cephelerde geçirmiş. bunların kaçı bu ülkeye faydalıdır, atatürkün ürettiklerini satıp durdular talancılar.

  • insaf21 Haziran 2016 14:12

    daha ne incelenecek mal ortada yasalar ortada..Atamızın eserine karşı her atış serbest ama elbet bunların da hesabı soruşacak..

  • İZMİRLİ21 Haziran 2016 13:40

    müdür sen hangi marşla yetişdinde bu marşı aklınca yasaklıyorsun...

  • İZMİRLİ21 Haziran 2016 13:38

    bu yasakçı müdür tam bir reklam delisi..kimden cesaret alarak marşı yasakladın başka işin yok mu...görüntüden niyet belli zaten...biş adam boş..

  • SEÇMEN21 Haziran 2016 11:53

    ama siz işinize gelenleri peşinen ve yargılamadan suçlu ilan ediyorsunuz...