E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik Analiz106.000-112.000 seviyeleri yükseliş için önemli---

106.000-112.000 seviyeleri yükseliş için önemli

106.000-112.000 seviyeleri yükseliş için önemli
25 Ocak 2019 - 09:35 borsagundem.com

BİST'te 106.000-112.000 seviyeleri yükseliş için takip edilebilir

BIST 100… Endekste Yükseliş Güçlenerek Devam Etmekte… Borsa Istanbul hisse senetleri piyasasına ilgi artarak devam etmekte. Gün sonu kapanışına göre dün %1.63 yükselişle 101,774 seviyesinden kapanan BIST 100 Endeksinde artık 100,000 seviyeleri destek konumda bulunuyor. Türk hisse senetlerinin düşük piyasa çarpanları ile gelişen piyasa hisselerine kıyasla ucuz konumda bulunması nedeniyle BIST 100 Endeksindeki yükselişin 106,000-112,000 seviyelerine doğru sürmesini beklemekteyiz. BIST 100 Endeksi’nde en yüksek ağırlığa sahip Garanti Bankası %2 yükseliş ve 1 milyar TL’ye yakın hacimle Borsa Istanbul’daki yükselişin öncüsü oldu. Alarko Holding, iştiraki Alsim’in Romanya’da demiryolları ihalesini kazanması ile birlikte %5.7 yükseldi. Otokar ise Ortadoğu Bölgesine güçlü ihracat beklentisi ile %5.6 yükseldi. Dün sabah yayınladığımız Hisse Teknik Mercek listemizde yükselişe başlayanlar kategorisinde yer alan İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı (ISGSY) %11.3, ICBCT Turkey Bank (ICBCT) %3.05 yükseliş gösterdi. Düşüşe başlayanlar kategorisinde yer alan Trabzonspor (TSPOR) bedelli sermaye artırım kararıyla birlikte %13.4 düşüşle dikkat çekti. Sabah itibariyle Asya piyasaları ve ABD vadelileri pozitif seyir izlemekte.

USDTRY… TCMB’nin Faiz Düşürme Endişelerinin Azalması ile TL Primli Seyrediyor... Geçen hafta açıklanan TCMB faiz kararı ardından 5.34 seviyelerine gerileyen USDTRY bu sabah itibari ile düşüşüne devam ederek 5.26 seviyelerine geri çekilmiştir. Türk Lirasındaki reel faiz farkı hala çekiciliği korumakta olup, herhangi bir jeopolitik risk, aşırı dalgalanma veya negatif haber akışı olmadığı sürece bu yatay seyrin devamlılığı Türk varlıkları için olumlu bir gelişme olmaya devam edecektir. Davos zirvesinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak konuşmasında bunun aksine bir tutumda olmaması piyasa için ayrıca pozitif bir etken olmuştur. Bunun ile birlikte Citigroup araştırmasına göre Türkiye’nin 2019 yılında %3,4 daralacağını araştırmalarında belirtmişlerdir.  Ancak şu anlık BIST’in diğer ülke borsalarından pozitif ayrışması, risk iştahı sebebi ile Türk Lirası’na olan ilginin devam ettiğini.

EURTRY… 6.00 Seviyesinin Altına Geri Çekildi... Avrupa tarafından yaşanan belirsizlik ile yatay hareketine devam eden EURTRY, ECB Başkanı Draghi’nin açıklamalarından sonra aşağı yönlü hareketine devam etti. EURTRY, sabah saatlerinde 5.96 seviyelerinde seyretmektedir.

EURUSD… Draghi’nin Açıklamaları ile Negatif... Brexit belirsizliği ile beraber dün ECB toplantısında konuşan Draghi’nin ekonomik görünüme ilişkin risklerin aşağı yönlü olduğunu düşünmesi ekonomik resesyona ilişkin beklentileri daha güçlendirici bir haber olması ile birlikte EURUSD son 1 ayın en düşün seviyelerine geriler.  İlgili haber akışları takip edilecek olup, parite sabah saatlerinde 1.1325 seviyelerinde seyretmektedir.

XAUUSD… Global Riskler ile Gücünü Koruyor… ABD-Çin arasında yaşanan ticaret, görüşmelerinin tıkandığına yönelik haber, ABD-Venezuela arasındaki gerilim, IMF’in 2019 yılı global büyüme beklentilerini %3.5’a indirmesi ve son olarak Draghi’nin açıklamaları global resesyon endişelerini arttırması ile ons altının güçlü kalmasına sebep olmaktadır. Venezuela’da yaşanan siyasi kriz bölgedeki jeopolitik riski artırıcı bir etken olup, ilgili haber akışları takip edilecektir. Ons altın sabah saatlerinde 1282 seviyelerinde seyretmektedir.

GLDGR… Türk Lirasındaki Değer Kazancı ile Aşağı Yönlü… Global haber akışı ile ons altının hafif alışlı seyri ardından Türk Lirası’nın Dolara karşı değer kazanmasının eşliğinde gram altın 217TL seviyelerinde seyretmektedir.

BRENT… Venezuela ile İlgili Haber Akışı Takip Edilecektir… Bu hafta ABD’de ham petrol stokların arttığına ilişkin verilerin gelmesi, OPEC üyesi Venezuela’nın yaşadığı siyasi kriz ve ABD’nin yaptırım uygulayabileceği haberleri ile temsilcileri kapatıp siyasi krize dönüşmeye devam eden ikili ilişkiler eşliğinde, ABD-Çin ticaret görüşmeleri haber akışının negatif yönde değişmesi ve IMF’nin global büyüme ile ilgili beklentileri aşağı yönlü revize etmesinin ardından Draghi’nin global büyümeye ilişkin negatif açıklamaları Petrol ile ilgili aşağı ve yukarı yönlü faktörlerin dengeli olduğunu ancak kısa vadeli olarak yaşanan siyasi ve jeopolitik krizin daha ağır basabileceğini düşünmekteyiz.

S&P 500… Hükümet Kapalı Kalmaya Devam Ediyor… Yılın başından beri yükselişine devam eden endeks, Federal Hükümetin kapalı kalmaya devam etmesi, ve dün açılması için verilen 2 yasa tasarısında yeterli oy alamaması sebebi ile kapalı kalmaya devam etmektedir. Trump Duvar için gereken paranın hepsi olmasa da büyük bir kısmını alabilir ise Federal Hükümetin açılabileceği konusunda uzlaşmacı olabileceğini belirtmiştir. Bunun ile birlikte ABD’nin Venezuela ile yaşadığı siyasi krizde ilişkilerin daha gerilmesi ve Birleşmiş Milletler Kurulunu ABD’nin toplantıya çağırması, sürecin daha sıkıntılı olabileceğini göstermektedir. Yatay hareket eden endeks ilgili haber akışlarına tepki gösterecektir.

ALAN YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)