E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem103 amiralin Montrö bildirisine tepki---

103 amiralin Montrö bildirisine tepki

103 amiralin Montrö bildirisine tepki
04 Nisan 2021 - 09:38 borsagundem.com

Emekli 103 amiralin, son dönemde gündemde olan Montrö Boğazlar Sözleşmesi’yle ilgili yaptığı açıklamaya Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı ve TBMM'den tepki geldi

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Montrö Boğazlar Sözleşmesi’yle ilgili bildiri yayımlayan emekli 103 amirallere tepki gösterdi.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Neymiş, birkaç emekli amiral bir araya gelip bir ‘bildiri’ yazmışlar. 5’inci kol unsurları da hemen heyecanlanmış. Oturun oturduğunuz yerde. O Türkiye eskide kaldı. Bu millet 15 Temmuz’da darbe heveslilerini nasıl tepelediğini dosta düşmana gösterdi. Haddinizi bilin” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayan Altun, “Siz kimsiniz? Ne hakla milli iradenin meşru temsilcilerine parmak sallıyorsunuz? Türkiye bir hukuk devletidir. Bunu asla unutmayın. Vesayetçiler bir daha asla demokrasimize zarar veremeyecek. Dış güçlerin ezik piyonları büyüyen, güçlenen Türkiye’nin önünü kesemeyecek” ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU’DAN DA AÇIKLAMA GELDİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından , Montrö Boğazlar Sözleşmesi’yle ilgili bildiri yayımlayan 103 emekli amiralin bildirisine tepki gösterdi.

Soylu, “Büyük Türk milleti üniformaya aşıktır. Üniformayı taşımak şereftir.

O şerefi emekli olduktan sonra taşımak daha büyük şereftir. Demokrasiye, devlete ve millete sadakatle bağlı, rütbesini üniformasını siyaset malzemesi yapmayanları daima şükranla yad ederiz… Ya diğerleri…” ifadelerine yer verdi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY: HODRİ MEYDAN
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Montrö Boğazlar Sözleşmesi’yle ilgili bildiri yayımlayan emekli amirallere ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Oktay, “Mezarlıkta ıslık çalan korkaklar misali, Millet İradesini ve Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşunu hazmedemeyen darbe seviciler demokratik kurumlara, seçilmişlere ve de Türk Silahlı Kuvvetlerine ayar verme hadsizliğinde bulunmuşlar. Bu vesayet muhiplerinin hevesleri en son 15 Temmuz gecesi kursaklarında kalmış, millet olarak unutamayacakları bir ders vermiştik. Bugün de her platformda gerekli cevap en net şekilde verilecektir. Göze alabilene hodri meydan” ifadelerine yer verdi.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: KAOS SİMSARLIĞI
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop ise Montrö Boğazlar Sözleşmesi’yle ilgili bildiri yayımlayan emekli amirallere ilişkin, “Düşünce açıklama başka, darbe çağrışımlı bildiri hazırlamak başka” dedi.

Şentop, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Yıllardır içeride, dışarıda vatan ve millet düşmanlarıyla cephe cephe amansız bir mücadele sürerken ortalıkta gözükmeyen emekliler, kendi uydurdukları gündemlerle kaos simsarlığı üstlenmişler; belli. Kahraman milletimiz 15 Temmuz’da sadece FETÖ’cü darbecileri değil, aynı kaynaktan beslendiğini bildiğimiz bütün darbe sevdalılarını da toprağa gömdü. Düşünce açıklama başka, darbe çağrışımlı bildiri hazırlamak başka” ifadelerini kullandı.

İlker Başbuğ'dan Kanal İstanbul için Montrö uyarısı

Emekli koramiralden doğalgaz yorumu: Milli gemilerin olması çok kıymetli

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (26)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KASIM YANTIR04 Nisan 2021 18:11

    Darbe yanlılarının bir yerleri yine kaşındı.çünkü darbeden çok zengin olanlarlar var.hemde milyon dolarlık zenginler var bu ülkede .yoksa halkı sevdikleri için değil ya.

  • aydın04 Nisan 2021 17:48

    Darbelerden çok çekmiş olan bu ülkede darbenin iması dahi yapılamaz.Seçilmiş hükümete atanmış memurlar asla emir veremez bildiri mildiri yayınlayamaz.Yıllardır adeta bedava yiyip içip  takıldığınız orduevlerinde pişpirik oynayın.Haddinizi bilin.

  • ÜLKE04 Nisan 2021 16:19

    DEMEKKİ BUNLARDA SALDIRDIGINA GÖRE  HÜKÜMETİMİZDE SİLAHLI  KUVVETLERİMİZDE DOGRU YOLDA  ORDUMUZU HÜKÜMETİMİZİ RABBİM UTANDIRMASIN 

  • FİNANSŞÖR04 Nisan 2021 14:50

    bunlar zavallı insanlar.bunlar da bir şey yapamayacaklarını bildikleri için son çırpınışlarını yaptıkları bir hareket olarak görmekteyim.MİT bunların hepsini takip ettiğin düşünmekteyim.bunların hiç birine fırsat vermeyeceğin düşünmekteyim.

  • manyak herif04 Nisan 2021 14:35

    derhal rütbeleri sökülüp emekli maaşları kesilmeli ,alayı hapse atılmalıdır.bundan daha beter bir vatan hainliği olamaz.bu bunakları akıllarına başına getirmenin yolu budur.

  • Porsuk04 Nisan 2021 14:11

    Eskiden.emekli generallete..fossil.. derlerdi..uzulurdum..onlar adina..AMA gercekten hakliymis..yav bu adam bu kafayla nasil..g.kurmay baskani...oldu..anlamiyorum.

  • AGOP SEMİZYAN04 Nisan 2021 14:05

    Yakında Türkiye de bir takım olaylar olacak gibi.eğer olur ise karabağ yine bizim olacaktır.dostlarımız iktidara gelmek üzere.

  • çetinmetin04 Nisan 2021 15:09

    aç tavuk kendini buğday ambarında görürmüş. sen bu kadar türkçe yazabiliyor isen demek ki bu ülkenin ekmeğini yiyorsun. birde hainlik yapıyorsun ermeni uşaklığı yapma adında tam ermeni ismi gibi

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ04 Nisan 2021 14:01

    Fosiller yine ortaya çıktı.TSK darbeye çağıyorlar.Ama millet bu sefer hepsiniz kökünü kazıyacaktır.

  • ŞAZİMENT KILTIR04 Nisan 2021 14:00

    Tüm sorunlar bizim partimiz chp ve dostumuz hdp iktidara gelince çözülecektir.yakında iktidarız.

  • KERİM04 Nisan 2021 13:34

    FETÖCÜLER TARİKATÇİLER ORDUYA YERLEŞİRKEN SESİ ÇIKMAYAN BUNLARIN SESİ NİYE ŞİMDİ ÇIKIYOR

  • EKRİST04 Nisan 2021 14:16

    onları orduya kimseler soktu .abd emir verdi bunlarda soktular ki ordumuzu daha da kontrol altına almak için olamaz mı.

  • Tarık04 Nisan 2021 13:11

    Askerleremi kaldı montre sozlesmesının ne olması gerektiği koskoca devlet varken

  • wers04 Nisan 2021 12:19

    adamlar emekli amiral asker ile uğraşmamız çok entresan bu adamlar şuan sivil yani sizin bizim gibi insanlar olayı buyutup germenin faydası yok 

  • Senarit04 Nisan 2021 19:56

    Nedim ... sen nasıl bir aşkın ürünüsün Sığır rr ...senin içine kozmik oda kaçmış.... Kurtlar vadisi izleye izleye genetik yapın bozulmuş Bi nefes al....acilirsin....

  • Nedim04 Nisan 2021 13:15

    Saat 03 te ne halt yemeye bildiri yayınlıyorlar.  Anayasa mahkemesinin  ışıkları neden yanıyormuş o saatte?  Belki aklın almamış olabilir ama bunlar Üst Akıl komutasındaki derin devlet köpekleri.  Bunlar için kavramlar değerler sadece içi boş insanları yönlendirmek için  kullanılan dogmalardır!  Kendileri için menfaat ve makam  en önemlisi de küresel güce itaat  ve köpeklik önemlidir.

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ04 Nisan 2021 12:14

    Şimdi chp , hdp ve iyi parti heyacanlaşmışlardır.ama nafile diyorum.

  • ilginç04 Nisan 2021 11:56

    devleti fetöye teslim edenler tepki veriyor. çok ilginç

  • çok ilginç ilginç04 Nisan 2021 14:17

    ben de onu diyorum zaten, askerler değil de, siyasi erkten bahsediyorum...düne kadar. hoca efendi gel yala bizi tarzında açıklama yapanların şimdi böyle konuşması bir ilginç

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ04 Nisan 2021 14:04

    Bunları abd cumhuriyet kurulduğundan beri fetö yü kurarak ülkemizdeki tüm kurumlarımıza saldı 15 temmuzda ancak hepsi su yüzüne çıktı hepsinin ipini çektik fakat hala bunlardan binlercesi serseri mayın gibi içimizde gezmektedirler.aslında ülkemizi bölmek parçalamak teröristlere destek veren ve onlar ile ittifak yapanları idam cezası gelmelidir.

  • ÇOK İLGİNÇ04 Nisan 2021 13:16

    FETÖ DEVLETE NASIL YERLEŞTİ.BU EMEKLİLER SAYAESİNDE Mİ

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU04 Nisan 2021 11:42

    Yine karanlık güçlerimiz hareket geçtiler.ama o eski Türkiye yoktur.bu sefer hepinizi sallandırır bu millet.

  • R.Demir04 Nisan 2021 11:16

    103 tane Kendini bilmez muptezel Haddinizi bilin unutmayin biz uyumuyoruz Nöbet devam ediyor sıkıysa cikin Meydan lara bekliyoruz kısas sa ķısas Hodri meydan Bu Ülke Müslüman dır ve kayamete kadar Müslüman kalcakdır.Nokta

  • Isik04 Nisan 2021 20:00

    Klavye delikanlısı....bi bitmediniz ......senden olsa olsa çoban olur....müslümanlıkla ne alakası var zeczek Hemen din elden gidiyor ağzınızda sakız oldu .....

  • AHMET ÖZBİR04 Nisan 2021 10:48

    SN. ALTUN'dan ALTIN SÖZLER. Helal olsun milletin gerçek temsilcisi böyle olur. Seçilmişlere PARMAK sallayan ESKİ TÜRKİYE'nin YAŞLILARINA okkalı oturtmuş, HARBİDEN vermiş ayarı, ŞAŞIRTMIŞ DÜNYALARINI. Kafanıza yerleştirin TEKAVÜTÇİLER DÜMENDE TAYYİP BAŞKAN'IM VAR, O NE DERSE OLACAK, ÖTESİ SADECE BAKACAK!..

  • Nedim04 Nisan 2021 10:26

    103 emekli  bunaklar sürüsü  haddinizi bilin!   Fetoya teslim edip def olup gittiğiniz Ordu ve millet size pabuç bırakmaz.