E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik Analiz100.650 altına sarkılacak olursa yükseliş trendi sonlanabilir---

100.650 altına sarkılacak olursa yükseliş trendi sonlanabilir

100.650 altına sarkılacak olursa yükseliş trendi sonlanabilir
22 Temmuz 2019 - 09:27 borsagundem.com

"Herhangi bir sebeple 100.650 altına sarkılacak olur ise aşağı yönlü hareketler yeniden hız kazanabilir ve bu hareket 23 Mayıs’ta başlayan yükseliş trendini sonlandırabilir"

"Fed’e ilişkin faiz indirim beklentileri küresel risk iştahını belli ölçüde desteklerken ticaret savaşlarına ve Hürmüz Boğazı'na dair artış kaydeden endişeler gündemdeki yerini koruyor. Yurt içinde ise ABD – Türkiye ilişkilerine dair haber akışları yakından takip ediliyor.

ABD – Türkiye ilişkilerine dair endişelerin geçen hafta gelen açıklamalara bağlı olarak azalış kaydetmesi TL varlıkları desteklerken bu konudaki gelişmeler ana gündemi oluşturmaya devam edecek.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• Açıklanacak önemli bir ekonomik veri bulunmamaktadır.

BIST-100 Güne başlangıç

ABD - Türkiye ilişkilerine dair endişelerin azalış kaydetmesi BIST-100’de yukarı yönlü hareketleri beraberinde getirirken geçen hafta TL varlıklarda pozitif bir ayrışma izlendi. Cuma günü de yukarı yönlü bir seyir izleyen endeks kapanışa doğru gelen kâr satışlarıyla kazançlarının bir kısmını geri vererek günü %0,28’lik yükselişle 101.849 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü düşüşle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yatay bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 5,64 – 5,65 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 5,67’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

100.650’nin geçilmesiyle sene başında yaklaşık iki ay boyunca konsolidenin gerçekleştiği kanala giren BIST 100’de, bu kanalın üst bandının bulunduğu 106 bin civarı hedef konuma geçti. Buna karşın haftanın son günü günün son bölümünde görülen satışlar teknik olarak negatif bir görünüm oluştururken, bu süreçte herhangi bir sebeple 100.650 altına sarkılacak olur ise aşağı yönlü hareketler yeniden hız kazanabilir ve bu hareket 23 Mayıs’ta başlayan yükseliş trendini sonlandırabilir. Bu durumda geri çekilmenin ilk kademede 96.000-96.500 aralığına kadar devam etmesi beklenebilir. Bu hafta TCMB Para Politikası Kurulu ve açıklanacak ikinci çeyrek mali sonuçları volatil bir görünüm oluşmasına neden olabilir."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)