E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem100 milyon dozluk aşı anlaşması---

100 milyon dozluk aşı anlaşması

100 milyon dozluk aşı anlaşması
01 Nisan 2021 - 12:11 borsagundem.com

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu, TopRidge Pharma şirketi ile Çin’de 100 milyon dozu aşkın Sputnik V korona virüs aşısı üretmesi konusunda anlaştığını açıkladı.

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) yetkilileri, TopRidge Pharma ilaç şirketi ile Çin’de senede 100 milyon dozu aşkın Sputnik V aşısı üretimi konusunda anlaştığı belirtildi.

50 milyonu aşkın kişinin aşı olmasını sağlayacak

Aşının iki doz şeklinde uygulandığı düşünülürse, söz konusu üretimin 50 milyonu aşkın kişinin koronavirüse karşı aşı olmasını sağlayacağı kaydedildi.

​Ayrıca anlaşma ile TopRidge Pharma şirketi ürettiği Sputnik V aşılarının Çin, Hong Kong, Makao ve Tayvan’da dağıtım hakkına da sahip olacak.

Daha önce RDIF, Çin’de 60 milyon doz aşı üretmesi için Shenzhen Yuanxing Gene-tech Co. Ltd. şirketi ile anlaşmıştı.

RDIF, Sputnik V aşısının üretimi için Hindistan, Belarus, Sırbistan, İtalya, İspanya, Fransa ve Almanya ile de anlaşmalar yapmış durumda.

Sputnik V aşısı Rusya’da ise on farklı tesiste üretiliyor.

Hem Rusya’nın hem de dünyanın yerel bir sağlık otoritesi tarafından onaylanmış ilk koronavirüs aşısı olan Sputnik V, antikor üretmesi için vücuda virüsün genetik kodlarını taşıyan bir viral vektör aşısı. Söz konusu genetik kod, insan adenovirüsü içinde vücuda aktarılıyor. Aşının etkinliğinin yüzde 90’ın üstünde olduğu kanıtlanmış durumda.

Türkiye'den Rusya'ya Sputnik V turizmi

 

Çin aşısı için acil kullanım onayı verildi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • acacu01 Nisan 2021 15:15

    Çin kendisi de 2 farklı aşı üretmesine rağmen Rusya ile de anlaşma yapıyor. Biz neyi bekliyoruz???

  • Bence01 Nisan 2021 12:46

    Savaşlar artık top tüfekle değil bilimle olacaktır.                                                             Türk Milletinin Bağışıklık Sistemi (özellikle de bilim insanlarımızın ve askeri kesimin) askeri savunma sistemleri gibi Milli Güvenlik, Koruma, Güçlendirme ve Geliştirme kapsamına alınmalıdır. Bu nedenle aşılar ve ilaçlar yerli ve milli üretimle desteklenmelidir.