E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem100 dönüm mera imara açıldı---

100 dönüm mera imara açıldı

100 dönüm mera imara açıldı
03 Aralık 2016 - 06:33 borsagundem.com

İBB, İETT'nin talebi üzerine Arnavutköy İlçesi, Ömerli Mevkii’nde yaklaşık 114 dönümlük merayı, Ulaşım Akademisi olarak kullanılmak üzere Belediye Hizmet Alanı kapsamına aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İETT Genel Müdürlüğü’nün talebi üzerine, kent ulaşımının 2023 vizyonu doğrultusunda ve kentin ihtiyaçları çerçevesinde Arnavutköy İlçesi, Ömerli Mevkii’nde yaklaşık 114 dönümlük merayı, Ulaşım Akademisi olarak kullanılmak üzere Belediye Hizmet Alanı kapsamına aldı.

Mart ayında İBB Meclisi’nden oy çokluğuyla geçen plan değişikliği 15 Temmuz–15 Ağustos 2016 tarihleri arasında askıya çıkarıldı. Askı süresi içinde plana CHP’li meclis üyeleri ve Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, Anadolu Sanayiciler Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi ve TOKİ itirazda bulundu. Mera alanına 20 bin metrekare büyüklüğünde inşaat yapımına izin veren plan değişikliğine yapılan itiraz, İBB Meclisi’nde bu ay AK Partili Meclis üyelerinin oy çokluğuyla reddedildi.

İETT PERSONELİ EĞİTİLECEK

Ulaşım Akademisi’nde toplu ulaşım hizmetlerini yürüten personelin eğitim ihtiyaçlarının karşılanacağı tesisler yer alacak. Ayrıca, teknik eğitim pistleri, eğitim binası, konaklama tesisi, ar-ge yapıları, teknopark, eğitim araç bakım-onarım atölyeleri, eğitim araç akaryakıt-CNG-LPG dolum tesisleri, enerji ve atık geri dönüşüm tesisleri, toplu ulaşım park alanı, zemin altı ve üstü katlı otopark gibi fonksiyonlar yer alabilecek. Plan değişikliğine itirazda bulunan CHP Grubu, teklifin her ne kadar donatıdan donatıya, kamu yararı olarak görülse de mera alanının mera vasfında çıkarılıp plan değişikliği yapılması bir gerekçe ve zorunluluğa dayandırılmadığı öne sürdü. CHP, itiraz dilekçesinde “İmar planı hazırlarken teknik gerekçelerin açık bir şekilde belirtilmesi gerekmektedir. 4342 sayılı mera kanununa göre bu alanlar hiçbir amaçla kullanılamayacak ve yapılaşmaya açılmayacaktır. Torba yasa ile imara açılan mera alanlarının kamu yaran gerekçesiyle mera vasfından çıkarıldığı belirtilmektedir. Meralar kamu yararına uygun değil midir?” diye sorup, konuyu yargıya taşıyacaklarını belirtti. (Hürriyet / Fatma Aksu)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)