E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa10 yıllık tahvil faizi rekor kırdı---

10 yıllık tahvil faizi rekor kırdı

10 yıllık tahvil faizi rekor kırdı
27 Ekim 2017 - 09:58 borsagundem.com

Türkiye'nin 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi rekor tazeledi

Piyasalardaki olumsuz haberler faizi ve doları yükseltirken Borsa İstanbul'a düşüş getiriyor. Jeopolitik sorunlar, Alman bankalarının Türkiye'ye kredi vermeyecek olması haberleri, AB'nin Türkiye'ye yaptığı yardımlarda kesintiye gidilecek olması, AMB'nin tahvil alımlarını yarı yarıya azaltması ve ekonomisinin düzelme sinyali vermesi, Merkez Bankası'nın faizi sabit tutup, sıkı para politikasının kararlılıkla devam edeceğini açıklaması piyasaların dengesini bozdu.

Olumsuz algılanan haber akışı ve Hazine'nin borçlanma ihtiyacının artması da faiz üzerinde baskı yaratıyor. Türkiye'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 12,05 ile rekor kırdı.

Gösterge 10 yıllık tahvilin bileşik faizi Cuma günü spot kapanışta ortalama yüzde 11.45 seviyesinde iken dün yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 11.99'a kadar yükseldikten sonra spot kapanışta ortalama yüzde 11.90, valörde son işlemde yüzde 11.93 seviyesindeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nezihe27 Ekim 2017 10:04

    İki aydır söylüyorum kimse dinlemedi dolar 4 ü geçicek ve bankalardan ister tl ister döviz bankadan çekemiceksiniz paranızı bankalardan çekinnnn