E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'1 milyonluk orduyla ülkenin güneyini geri alacağız'---

'1 milyonluk orduyla ülkenin güneyini geri alacağız'

'1 milyonluk orduyla ülkenin güneyini geri alacağız'
11 Temmuz 2022 - 14:29 borsagundem.com

Rusya'nın Ukrayna'da 24 Şubat'ta başlattığı işgal beşinci ayında ve Rus ordusu özellikle ülkenin doğusundaki Donbas bölgesinde ilerlemeye devam ediyor.

İngiltere'de yayımlanan Times gazetesine konuşan Reznikov, Ukrayna ekonomisini kurtarmak için ülkenin güneyinde, Karadeniz kıyısındaki bölgelerin geri alınmasının hayati önem taşıdığını söyledi.

Reznikov, Ukrayna'ya NATO düzeyinde silah ve hava savunması desteği yapan İngiltere'ye teşekkür etti, yardımların ve silah teslimatlarının hızlanması gerektiğini vurguladı.

Ukrayna'nın bundan önce Sovyet döneminden kalma silahlarla yetinmek zorunda kaldığına dikkat çeken Reznikov, "Askerlerimizi korumak için daha çok desteğe ihtiyacımız var. Howitzer toplarını bekleyerek geçirdiğimiz her gün yüzlerce askerimizi kaybedebiliyoruz" dedi.

Reznikov, "Ordumuzda yaklaşık 700 bin askerimiz var. Buna ulusal muhafızları, polis teşkilatını ve sınır koruma ekiplerini eklediğimizde neredeyse bir milyonluk askeri gücümüz oluyor" diye konuştu.

Ukrayna'da savaşın gölgesinde bayram namazı

 

Ukrayna Türkiye'ye tepki gösterdi

 

Ukrayna ordusu ve Zelenskiy arasında kriz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )12 Temmuz 2022 11:47

    Rusları kısdırdılar, ha bire saldırı ha bire saldırı arlaıksız kemirecekler ekonomık ve askeri olarak. Ama unuttukları birşey var. Rusların Eski askeri mühimmatları bitecek. Modern askeri alanda Ruslar gelişime dönecek. Rusların uyuyan silah sanayı devletlerince desteklenecek. Aslında Daha fazla silahlanan, savaş stratejisi ve askeri birliklerini modernize eden ruslar ortaya çıkacak. Burada Avrupa ve ABD hatası bu olacak. Nasıl Türkiye terörörgütleri ile savaştırılıp terörislter beslendiği sürece ordumuz ve silah sanayimiz istemedikleri gibi gelişmeye modernize olmaya başladı..sırada rusya aynını yapacak. Ukraynada barış yok ise Rus tehdidi büyümeye devam edecek. Türkiye Natoda saygınlığı artacak. ABD zaten Yunanistana ondan süler kurdu durumun farkında. Ruslar dahada gelişip akdenize inecek

  • hım12 Temmuz 2022 14:23

    rusların tüm yeni silahlarında yedek parçaları hep avrupadan fransa almanyadan hele uçaklarda tanklarda kendi başına üretmek artık çok zor 

  • Fuzuli12 Temmuz 2022 11:05

    AB ve ABD nın gazına geldiler sonuç yıllarca sürecek savaş...

  • hım12 Temmuz 2022 14:28

    ne alaka putin senelerce hazırlanmıış bu işe ta evdeki hesap çarşıya uymadı eğer ukraynada işleri biterse sıradaki kurban Kazakistan putin Rusların yoğun ollarak yaşadığı kuzey kazakistanı işgal etme niyetinde