E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​1 milyon kişinin verileri elimizde---

​1 milyon kişinin verileri elimizde

​1 milyon kişinin verileri elimizde
01 Aralık 2013 - 12:27 borsagundem.com

"Redhack" ve "Anonymous" zanlılarının ellerinde 1 milyon vatandaşın kimlik ve kredi kartı bilgileri olduğu rapor edildi

"Redhack" ve "Anonymous" ile bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 14 kişinin soruşturmasında, Ankara Emniyet Müdürlüğü sitesini hacklemek suretiyle 10 binlerce vatandaşın kimlik bilgilerini ele geçirdikleri ve 1 milyon vatandaşın kişisel bilgilerinin ellerinde olduğunu söyleyerek tehditlerde bulundukları ortaya çıktı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin  22 Kasım'da düzenledikleri operasyonlarda, başka kişi veya kurumlara ait bilgisayara yetkisiz erişim sağladığı, gizli ve kişisel bilgileri ifşa ettiği, bilgisayar sistemlerini çalışamaz hale getirdiği iddiasıyla 14 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerin ayrıca Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve YÖK'ün internet sitelerine saldıran bilgisayar korsanları olduğu belirtilmişti.

Soruşturmada, örgütün kendine özgü bir tüzüğü olduğu, bu tüzükte illegal mücadele araçlarının kullanımını kabul ettikleri, bu kapsamda askeri komitesi, siyasi bürosu, hack ve teknik bürosu bulunduğu belirlendi. Ankara Emniyet Müdürlüğü sitesini hacklemek suretiyle on binlerce vatandaşın kimlik bilgilerini ele geçirdikleri ve 1 milyon vatandaşın kişisel bilgilerinin ellerinde olduğunu söyleyerek tehditlerde bulundukları bildirildi. Örgüt liderinin yazışmalarında "Manyak" rumuzunu kullanan Taylan K. olduğu kaydedildi.
Örgütün THY'nin sitesini de hacklediği, binlerce vatandaşın ve THY'nin o gün milyonlarca zarara uğratıldığı, vatandaşların kredi kartı bilgilerini topladıkları, kendilerinde kredi kartı kopyalama cihazı bulunduğu ortaya çıktı. Örgüt üyelerinin birbirlerini tanımadıklarını iddia etmelerine karşın gözaltına alındıklarında önceden de tanıştıkları kamuoyunda hep rumuz kullandıkları anlaşıldı. Kendi hesaplarının şifrelerini yurt dışından bağlantılı kişilerle paylaştıkları polis tarafından yakalandıklarında ya da deşifre olduklarında sistemin devam etmesi için yedekleme yaptıkları ortaya çıktı.

Fransa'da bir grup ile temasları olduğu belirlenen örgüt üyelerinin, İngiltere ve Almanya'da da adamları olduğu görüşmelerinin tespit edildiği, Fransa'dan bu konuda bilgi istendiği fakat cevap gelmediği kaydedildi. Örgüt üyesi A.K'nin önceden başka bir suçtan cezaevinde yatarken cezaevi içinde haberleşme ağı kurduğu ve bir suçluya hakim karşısında vereceği cevabı öğrettiği belirlendi.
Serbest bırakılmasından sonra yapılan itiraz üzerine hakkında yakalama emri çıkartılan ve yeniden gözaltına alınan Taylan K, 29 Kasımda İstanbul'da tutuklanmıştı.
"Redhack" ve "Anonymous" ile bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 14 kişiden 9'u savcılıktan serbest kalmış, 5 kişi de yurt dışına çıkış yasağıyla mahkemece serbest bırakılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hacı01 Aralık 2013 21:58

    yine söylüyorum sizin yiğitliğiniz yok korkak kaypak ayak takımısınız. kafanız da çalışmıyor. elin abd lisi bilişim suçlularını işe alıp başka ülkelerin istihbaratını öğreniyor ama sizde bu söylediklerimi anlayacak zeka nerede?

  • hacı01 Aralık 2013 21:57

    senin ahlakın bu kadar işte halk denen ayak takımı, lafın varsa cümle kur söyle cahil cühela

  • halk.01 Aralık 2013 20:24

    isminide haci koymus ya ..sövmesinler diye! ama eger küfür eden olursa onlar senin ismine degil karakterine ederler.

  • hacı01 Aralık 2013 15:29

    Sovyetlerle alakam yok ama en azından sosyalist düzen kurmuşlar, sizler Amerika-israilin kapitalist Siyonist emellerinin destekçisiniz. islam sosyalist düzenden, paylaşımdan yanadır. dininiz şekilci, ahlaktan yoksun. siz gidin ben niye gidecekmişim, takiyeciler gitsin. bu kadar delikanlıysanız 28 şubatta niye kuyruğunuzu kıstırdınız, kaçtınız, sesiniz çıkmadı? benim gibiler o zamanki ahksızlığa da karşı durdu, boş alan kahramanları sizi, korkak, kaypaklar

  • deli dumrul01 Aralık 2013 14:33

    hacı hacı,kimlerin avukatlığını yapıyorsun,resme bak,eski Sovyet bayrağını görürsün,eğer eski Sovyet yanlısı isen rusyada partileri var,git araya üye ol.

  • as01 Aralık 2013 14:31

    kimse bu ülkeye SSCB bayrağı orak-çekici dikemeyecek,ülkenin sahipleri bunu ispatladı,her zaman ispatlamaya hazır,

  • hacı01 Aralık 2013 14:25

    elin yabancısı böyle zeki çocukları devlet işlerinde, istihbarat işlerinde kullanır bizim gözü para hırs koltuktan başka bir şey görmeyen takiyeci riyakarları çocukları devlet düşmanı görüp içeri atmaya çalışır. bu ülke iran olmayacak bilesiniz, Allahın kanunlarını menfi kanunlara çevirip din tüccarlığını yapamayacaksınız, hiç bir zaman da başka olamayacaksın, ömrün yetmeyecek.