E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor1. Lig play-off maçında VAR ile penaltı kararı---

1. Lig play-off maçında VAR ile penaltı kararı

1. Lig play-off maçında VAR ile penaltı kararı
12 Mayıs 2018 - 02:15 borsagundem.com

Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi Türkiye'de ilk kez Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor-Ümraniyespor 1. Lig play-off karşılaşmasında uygulandı. 65. dakikada VAR'ı izleyen hakem Kardeşler penaltı noktasını gösterdi

Erzurum'da oynanan Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor-Ümraniyespor Spor Toto 1. Lig play-off karşılaşması Türkiye'de bir ilke sahne oldu. Avrupa'nın bazı ülkelerinde bir süredir uygulanan Video Assistant Referee (VAR) -Video Yardımcı Hakem- sistemi, Türkiye'de ilk kez resmen uygulandı. 

Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor, Play-Off turu ilk maçında Ümraniyespor’u konuk etti. VAR uygulanan maçta BB Erzurumspor, rakibini 4-3 mağlup etti. VAR sistemini izleyen hakem Arda Kardeşler 65’nci dakikada penaltı noktasını gösterdi.

TÜRKİYE'DE İLK KEZ

Erzurumspor'un Ümraniyespor'u 4-3 yendiği maçta, ev sahibi ekibin oyuncusu Erhan Çelenk'in şutunda kaleye giden top, Ümraniyesporlu Mertcan Açıl'ın elinde çarparak dışarı çıktı. Pozisyonun ardından oyunu durduran hakem Arda Kardeşler, kenara giderek pozisyonun tekrarını izledi. Kardeşler, VAR işareti yaparak ev sahibi Erzurumspor lehine penaltı kararı verdi. Vuruşu gole çeviren Mert Nobre, 65. dakikada hem Erzurumspor'u 3-2 öne geçirdi, hem VAR ile verilmiş bir kararda Türkiye'de ilk gol atan oyuncu oldu.

Ev sahibi ekibin golleri, Erhan Çelenk, Taylan Antalyalı ve Mert Nobre(2)'den gelirken, Ümraniyespor'un golleri Jean-Armel Drole(2) ve İbrahim Akdağ'dan geldi.

Ümraniyespor-BB Erzurumspor rövanş maçı 15 Mayıs saat 16.00'da oynanacak. Turu geçen ekip, Gazişehir Gaziantep-Boluspor eşleşmesinin galibi ile Spor Toto Süper Lig'e yükselmek için final oynacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berber BEKRİ12 Mayıs 2018 11:14

    Hakemler kardeş se aralarında anlaşsın hangi kardeş büyükse onun sözü geçer uzatmayın VAR yok diye...