E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem1 Haziran’dan sonra yasaklar kalkacak mı? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı---

1 Haziran’dan sonra yasaklar kalkacak mı? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı

1 Haziran’dan sonra yasaklar kalkacak mı? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı
20 Mayıs 2021 - 00:35 borsagundem.com

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gündeme ilişkin soruları yanıtladığı televizyon programında korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamaların ne zaman kalkacağıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Kademeli normalleşmeyle ilgili açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 Haziran sonrasıyla ilgili, "Hafta içi ve hafta sonu yasaklarından iyi sonuçlar aldık ancak kesin bir şey söylemek mümkün değil. Mümkün olduğunca kısıtlamaları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz" dedi. Soylu, programda AKP, Cumhur İttifakı ve CHP'nin oy oranlarını da açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kademeli normalleşmeye değinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 Haziran sonrasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı;

*Pandemi her bir adımını yeni yaşadığımız süreç. Dünyayı hepimiz gördük. İnsanlar morglardan cenazelerini alamadılar. Hastaneye kabul edilmediler. Çok büyük kapanmalar yaşadılar. Birçok tedbir aldılar.

*Biz de hem kendimize yönelik pandemi sürecinin büyümesi konusunda tecrübelerimiz hem de dünyadaki tecrübeleri takip ederek adım attık.

“MÜMKÜN OLDUKÇA KALDIRMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

*Geldiğimiz noktada günde 250-300 kişi kaybediyor. Alınan tedbirlerle vaka sayıları 60 binlerden 10 binlere düştü. Vatandaşlarımız büyük fedakarlık gösterdi. Vaka sayıları düşüşe geçti. 1 Haziran’dan sonra bir takım tedbirlerimiz olabilir ancak aşılamalar olursa adım adım rahatlayacağını tahmin ediyorum.

Hafta içi ve hafta sonu yasaklarından iyi sonuçlar aldık ancak kesin bir şey söylemek mümkün değil. Mümkün olduğunca kısıtlamaları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz.

*Aşılarda hızlanmayı yakaladığımız andan itibaren çok rahat adım atacağımızı ifade edebilirim. 1 Haziran’dan itibaren daha rahatlayacağımıza inanıyorum. Şu anda bir ölçü tutturmak yanıltmak anlamına gelir.

*Niyetimiz mümkün olduğunca kısıtlamaları ortadan kaldıracak adımları atmak. Amacımız ters bir rüzgarla karşılaşmamak için temizlik, maske, mesafe tüm tedbirleri ortaya koymak.

OY ORANLARINI AÇIKLADI

Programda yaptıkları anketlerin sonuçlarını da paylaşan Soylu, “Son seçimden bugüne kadar Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 51,5 altına düşmedi. AK Parti 40-40,5 seviyesi. MHP 10,5-11 seviyesi. CHP’nin de oy oranını da söyleyeyim. Yüzde 20,5’la 21. Yüzde 19’u da gördü” dedi.

Bakan Soylu, yakalanan uyuşturucu baronu Çetin Gören'le Sedat Peker'in fotoğrafını paylaştı

 

Süleyman Soylu'dan istifa açıklaması

 

Netanyahu'dan Biden'a rest!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cello25 Mayıs 2021 12:25

    Sn. Soylu diken üstünde oturma bu kadar spekülasyonun sonunda görev yapman ülkeye zarar verir.

  • Erol g.20 Mayıs 2021 12:14

    65 YAŞ VE ÜZERİNE TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA BİNME YASAĞI MUTLAKA KALDIRILMALI

  • BORSACI20 Mayıs 2021 06:52

    SAYIN BAKANIM KISITLAMA ÜLKEYİ, EKENOMİYİ, İNSAN HAYATINI PERİŞAN EDİYOR BİR AN ÖNCE NORMALE DÖNÜLMELİ DÜNYADA EN ÇOK ÖLÜMLER OLAN ÜLKLELERDE MASKE TAKMAK BİLE KALKARKEN ÜLKEMİZDE SIKI TEDBİRLER ARTIK KINA GETİRİYOR.ABARTILI BİR HASTALIK DA YOK TÜM AİLEMDE HERKES VİRÜSE YAKALANDI AMA YAKALANDIGININ FARKINDA BİLE OLMADAN GEÇİRDİ .HASTANEDE BİLE KALMADI.

  • Bika20 Mayıs 2021 06:51

    Son seçimlerde anketlere inanmayan AKP, her gün anket mi yaptırıyor AKP parti binalarında!