Ana SayfaHisse Öneri ListesiYüzde 64 iskontolu hisse, Temmuz hisse önerileri---

Yüzde 64 iskontolu hisse, Temmuz hisse önerileri

6 / 6
Yüzde 64 iskontolu hisse, Temmuz hisse önerileri
03 Temmuz 2014 - 07:56 www.borsagundem.com

Halkbank (HALKB TI) 

Risk/getiri görünümü cazip 

Likit bilanço yapısı, artan faiz ortamında rakiplerine kıyasla daha avantajlı duruşu ve toptan fonlamaya görece daha az bağımlı oluşu Halkbank’ın mevcut konjonktürde öne çıkan yönleri. Bankanın kredi mevduat oranı daha rahat. KOBİ bankacılığındaki tarihsel başarısı ve güçlü vadesiz mevduat tabanı bankanın sektörün üzerindeki marjlarını sürdürmesini sağlıyor. Beklenen risklere karşı daha az duyarlı. Düzenleyici kurumların tüketici kredilerindeki büyümeyi yavaşlatma hedefleri ve bazı kredilerin faiz oranlarını kontrol etmeleri tüm sistemi olumsuz etkiliyor. Ancak Halkbank bu anlamda rakiplerinden olumlu ayrışıyor zira beklenen birçok düzenlemeye duyarlılığı daha sınırlı ve hatta olumlu etkileneceği gelişmeler de mevcut. 

Gelirler beklentilerden zayıf ancak net kar uyumlu

Halkbank yılın ilk çeyreğinde 530 milyon TL solo net kar açıklayarak 516 milyon TL ortalama piyasa beklentisinin bir miktar üzerinde oldu. Net kar önceki çeyreğe göre %29 düşerken normalde ikinci çeyrekte elde edilen temettü gelirleri bu yıl ilk çeyrekte yazıldı. Bu gelirler hariç tutulursa net kardaki düşüş %39 düzeyinde olacaktı. İlk çeyrekte öne çıkan gelişmeler i) toplam krediler %5 ile sektörün üzerinde büyürken işletme kredileri ve ticari krediler büyümeyi sürükledi ii) net faiz marjı daralması 
beklentimizden yüksek olurken tüketici kredilerindeki yavaşlama ile net ücret ve komisyon gelirleri de düşük kaldı iii) swap maliyetleri nedeniyle net ticari zarar oluştu iv) sorunlu kredi oluşumu beklentiden yüksekti ancak düşük karşılık ayırma tercihi ile toplam karşılık giderleri beklentiler kadar oldu. Halkbank yönetimi bu yıl için tek haneli net kar büyümesi bütçe hedefini koruyor. 

Beklentiler

İlk çeyrekte net faiz marjı 50 baz puan daralırken banka yönetimi marjların Mayıs-Haziran döneminde toparlanacağını ve 
TÜFEX’lerin de katkısıyla ikinci çeyrekte 30 baz puan kadar toparlanacağını öngörüyor. İkinci çeyrekte tüketici kredilerinde 
ivmelenme beklentisi ile net ücret ve komisyon gelirlerinde de daha iyi bir performans hedefleniyor. Ayrıca önümüzdeki dönemlerde bankanın swap maliyetleri de daha düşük olacak. Aktif kalitesi tarafında ise turizm sektörüne verilen bir kredinin tahsili gecikmiş alacak olarak sınıflandırıldığı ancak güçlü teminatları olduğu için alışılagelen karşılık politikasından daha düşük karşılık ayrıldığı belirtildi. Diğer faaliyet giderleri ise uzun bir süre yüksek büyüme kaydederken bu yıla iyi bir başlangıç yaptı. 

En beğendiğimiz banka

2014 tahminlerine göre 7,4x F/K ve 1,1x PD/DD çarpanları ile işlem gören Halkbank hisselerini hisse senedi öneri portföyümüzde yerini koruyor. Beklentimiz ise bankanın 2014 net karında %5 daralma olacağı yönünde. 

İŞ YATIRIM ARAŞTIRMA
 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Musa04 Temmuz 2014 11:52

    Bu aracı kurumların tavsiyelerini yayınlayıp hep bizi ters köşe yapıyorsunuz. Zaten kaptırmadığımız 3 kuruş kaldı onuda elimizden alacaklar. PRKME %64 iskontolu kağıt diye girdik iki günde % 10 kayıp yaşadık.

  • ass04 Temmuz 2014 11:22

    bu tür araştırma kurumları hiç hedef fiyat vermemeli hep yatırımcıyı kendi cıkarları doğruldusunda yönlendiriyorlar

  • soda03 Temmuz 2014 11:59

    soda san,aş kar güzel bekleniyor,,çok ucuz.