Ana SayfaPiyasaO hissede potansiyel yüzde 100---

O hissede potansiyel yüzde 100

1 / 4
O hissede potansiyel yüzde 100
13 Mart 2017 - 12:18 www.borsagundem.com

Borsada gerçek anlamda rallinin başladığı Ocak ayından beri süregelen yükselen trend hareketinin son günlerde hisse senedi piyasasına aşırı güven getirdiği görülüyor. Öte yandan TL, faiz ve CDS tarafında kayda değer düzelme görülmemekle beraber; referandum, FED, Suriye ve Almanya ile ilişkiler gibi makro başlıklar da endekste olası bir yukarı hareketi desteklemiyor.

Bu hafta 14-15 Mart tarihlerinde FED'in toplantısı gerçekleşecek ve faiz kararı 15 Mart günü TSİ 22.00'de açıklanacak. Faiz kararının akabinde 22.30'da FED Başkanı Janet Yellen basın toplantısı yapacak. FED'in kararlarını açıklamasının ertesi günü 16 Mart'ta da TCMB bir toplantı yaparak saat 14.00'de faiz kararını bildirecek. 

Uzmanlar, FED'in elde olan veriler ve son yapılan konuşmalardan sonra 15 Mart'ta faiz artırımı yapmasına kesin gözüyle bakıyor. FED faiz artırırsa bunun TCMB kanadında da karşılık görmesi bekleniyor. 

Tüm bu gelişmelere paralel ise borsada yukarı yönlü momentumun biraz yavaşlaması öngörülüyor. Faiz artırımı konusunun fiyatlandığını bu nedenle borsada ekstra etkiyi görebilmek için yeni senaryolar oluşturmak gerektiğini belirten analistler, borsanın dinamik bir alan olduğunu ve her zaman fırsatlar bulunduğuna dikkat çekiyor.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)