Ana SayfaHisse Öneri ListesiYüksek dalgalanmalara karşı güvenli hisseler ---

Yüksek dalgalanmalara karşı güvenli hisseler

1 / 15
Yüksek dalgalanmalara karşı güvenli hisseler
12 Eylül 2014 - 10:58 www.borsagundem.com

Küresel merkez bankalarının ekonomi ve piyasalara desteğinin sürdüğü (göreceli ’’güçlü’’ ekonomilerde ‘hızlı çıkış’ın geçerli olmaması, ’’zayıf’’ ekonomilerde ise ’ek genişlemenin’ gündemde olması) ana senaryosunda bulunmakla birlikte, ’düşük volatilite’ döneminin geride kaldığı görüşümüzü koruyoruz. Avrupa Merkez Bankası’ndan, artan ekonomik risklere karşı, geleneksel tutumundan daha proaktif bir yaklaşımla tüm para politikası araçlarıyla devrede olduğuna dair – somut adımları da içeren - açıklamaların geldiği dönemde, risk algılamasında gözlenen bozulma ve piyasalarda artan oynaklık da bu görüşümüzü haklı kılıyor.

Küresel finansal türbülansın, Haziran ve Ekim 2013 dönemlerine benzer şekilde, bu yılın Şubat ayı başında zirve yapmasıyla 21’in üzerine çıkan, ancak sonrasında oluşan iyimserlikle yine 10-17 bandına geri dönen VIX’in son dalgalanmada, band içinde kalmakla birlikte bandın ortasına doğru yükseliş gösterdiğini izledik.

Aslında 2014 yılından itibaren ’ana tema’ olmasını beklediğimiz ancak merkez bankalarının söylemleriyle  ötelendiğini gördüğümüz ’’volatilitede yükseliş’’ döneminin başladığını düşünüyoruz. Bu küresel görünüm karşısında ise, her ne kadar ’’düşük faiz’’ ortamının devamı riskli varlıklara karşı ilginin sürmesini sağlayacak olsa da, dalgalanmaların frekansı ve boyutunda beklenen artışın yatırım araçları arasındaki seçiciliği daha da kritik bir hale getirdiği kanısındayız.

Bu ana strateji çerçevesinde, hisse senedi portföyümüzde, gerekçelerini ana başlıklar altında belirttiğimiz havacılık, cam ve inşaat-çimento sektörlerini ön plana çıkarıyoruz.

HALK YATIRIM ARAŞTIRMA

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metin14 Eylül 2014 10:40

    çimentoya demir de lazım binalar demir ve çimentosuz olmuyor yani KARDEMİ-D UNUTULMAMALI

  • kırmızı14 Eylül 2014 01:54

    hisseler nar gibi kızarmış sen güvenli liman diyon açıkta bekleyecen borsa 65bine doğru gidiyor önce bir yataya bağlasın doların ateşi düşsün belki oda keyfimiz gelirse alırız şimdi bu fiyata alırsak al satçı biri olarak konuşuyorum uzuncu olurum sonra tabi en iyiysini siz bilirsiniz al sat vur kaç zıpla önerisi içermez yazdıklarım kendi hayal dünyam

  • erak4513 Eylül 2014 23:01

    içlerinde sadece tekfen derim.20 eylüle kadar ağresif hareketlere müsait.yön yukarı olur bu hafta.6.20 leeri test edecektir.ytd.

  • ass13 Eylül 2014 17:42

    hiç birine inanmayın borsa düşerken hanğisi ayakta kalıyormuş milleti kandırmaktan başka işleri yok

  • Byk13 Eylül 2014 02:10

    Öneren aracı kurumlarda bu hisseler yok, varsa da önerdiği hafta satışa geçiyorlar.

  • xxx12 Eylül 2014 21:59

    hade bee,deme yav,bu kağıtlar adamı ne eder,uzun boylu yatırımcı eder gibime geliyor...

  • Ender DOSAN12 Eylül 2014 21:11

    Kardeşim bellemişler bi çimsa,akçansa sanki aracı kurumlar bunları değerlendirmeye şartlanmış Bursaçim,Batıçim,Ünyec niye değerlendirmeye tabi tutulmuyor.Şimdi sığ tahta diyecekler peki Akçansa,Çimsa sığ değilmi sahibinin illaki sabancımı olması lazım diğer çimentolarda taş gibi şirket işte

  • dlbyz12 Eylül 2014 20:43

    gıdada volarite artarken kim takar uçmayı çimentoyu cama mamı ya trakya cam şişe cam yazıyorsunuz denizli cam kıvrak havalarda oynuyor yani boş şeyler yazmayın helal ekmek yiyin reklamları gecin halk sizden uyanık