Ana SayfaHisse Öneri Listesi2017'nin yıldız hisseleri---

2017'nin yıldız hisseleri

1 / 11
2017'nin yıldız hisseleri
02 Ocak 2017 - 14:50 www.borsagundem.com

Geçen yıl borsadaki aşırı dalgalanmaya rağmen karlı ve bu karı dağıtan, enflasyonun üzerinde büyüyen, düşük riskli ve faaliyeti yüksek firmalara yatırım yapanlar kazandı. Biz de her yıl olduğu gibi bu yılda söz konusu kriterleri önemseyen Joseph Piotroski’nin modelini BİST 100’e uyarlayarak yılın favori dokuz hissesini belirledik.

Hisseler 2017 yılına dip seviyelerde giriyor" diyen analist ve dealerlar, bu yıl borsanın kazandırma potansiyelinin yüksekliğine vurgu yapıyor. Bu nedenle de hisse alımı için zamanlamanın uygun olduğunu düşünüyorlar. İsviçreli yatırım bankası UBS de Türkiye piyasalarının son derece ucuz olduğunu ve kötü geçen bir yılın ardından 2017 yılında piyasanın normalleşeceğini söylüyor. Yabancıların yönelimine bakıldığında da borsadaki yüzde 62lik paylarını dip seviyelerden artırmaya başladıklarını görüyoruz. Geçtiğimiz yıl Türkiye'de yaşanan olağanüstü gelişmelere rağmen BIST 100 Endeksi 70 bin seviyesinin altında kalıcı bir düşüş yaşamadı. Darbe girişimi, üst üste zirve yapan dolar kuru, yabancıların paylarının dip seviyelere gerilemesi bile hisse senetlerinde uzun vadeli desteklerden alımların gelmesine engel olamadı. 15 Aralık gününe gelindiğinde ise endeksin değer artışı ortalama yüzde sekizi buldu.

Yatırım araçları içerisinde en fazla değer kazanan, yüzde 28lik getiri ile Cumhuriyet altını olurken onu yüzde 20’lik getiri ile ABD Doları takip etti. Gösterge faizi ve mevduatın getirişi ise yüzde 9 oldu. Bununla birlikte borsada getirilerin sınırlı kaldığını görüyoruz. Ancak Fortune Türkiye'nin yıldız hisseleri daha önce olduğu gibi geçen yıl da yatırımcısına kazandırdı. 15 Aralık itibariyle Fortune Türkiye için oluşturduğumuz 'Yılın Yıldız Hisseleri" yatırımcısına endeksin üzerinde kazandırdı. Listede yer alan faaliyet etkinliği yüksek şirketlerin performansının yüzde 17lere vardığını görebiliyoruz. Aralık 2016'da belirlediğimiz kriterlere göre listelenen sekiz hisseyi alarak yıl boyunca dokunmadan ellerinde tutanlar yüzde 10,54 oranında getiri elde etti. Bu hisseleri Joseph Piotroski'nin modeline uygun şekilde her ay güncelleyenlerin getirisiyse yüzde 22'ye çıktı.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yıldız hisseleri tespit ederken finansal tabloları ayıklayarak değer yatırım stratejileri gurusu Profesör Joseph Piotroski'nin dokuz kriterinden yola çıkarak modeli BIST 100 Endeksi'ne uyguladık. Söz konusu kriterleri QPS (Queenstocks Portfolio Selection) ile test ederek 2017 yılı için kullandık ve bu şekilde yeni listeyi oluşturduk. Bu yılın yıldız hisseleri de 17 farklı kriter ve beş farklı kategoriye göre belirlenerek tespit edildi.


ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • alper yılmaz07 Ocak 2017 18:32

    Sayın yorumspor , 2017 yılında iş bankası bünyesinde hangi fon veya hisse senedi önerirsiniz

  • pera06 Ocak 2017 13:32

    pegyo yeni yıla 100 de 10 artıyla başladı.

  • Yorumspor02 Ocak 2017 15:08

    2017 yılında elinde ciddi döviz pozisyonu olan şirketlere yatırım yapmayı düşünüyorum. İndes ve Enka elinde ciddi döviz pozisyonu olan şirketler. Ayrıca ihracat ağırlıklı ve satışlarını dolar üzerinden yapan şirketleri araştırıp yatırımınız yapın. Ülkemizin jeopolitik konumu itibari ile savunma sanayi şirketleri de düşünülebilir.