Ana SayfaPiyasaYeşil Yapı ve Ulusoy Un sorusu---

Yeşil Yapı ve Ulusoy Un sorusu

1 / 2
Yeşil Yapı ve Ulusoy Un sorusu
24 Kasım 2016 - 08:27 www.borsagundem.com

GEÇMİŞ YIL ZARARI KAPANMADI

SORU- YYAPI’nın son dönem açıkladığı kâr miktarı çok yüksek olmasına ve öz sermaye/ sermaye oranı yükselmesine rağmen hissedeki yükselişi engelleyen durum nedir sizce? Bu konuda beni bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum. 

Taylant Artaç 

CEVAP-Ocak 2011’de düzeltilmiş verilere göre en yüksek 14,81 TL’yi test eden Yeşil Yapı, sonrasında kademeli olarak geriledi. Hisse, uzun süredir yatay bir seyir izliyor. Arada geçekleştirdiği yukarı ataklar ise bir süre sonra gelen satış baskısıyla yerini tekrar düşüşe bırakıyor. Son olarak ekim ayının son haftasında yaşanan çıkışla birlikte nominal değerinin üzerine çıksa da bu hareket pek uzun sürmedi. Kasım ayının ikinci haftasından itibaren tekrar yönelimini aşağı çevirdi ve nominal değerinin altına kaydı. Şimdilerde de satış baskısı devam ediyor. 

Şirket beş yıllık faaliyet döneminin dördünde zarar ederken geçtiğimiz yıl ilk defa uzun bir aradan sonra kâra geçmeyi başardı. Son açıkladığı 2016 yılı dokuz aylık bilançosunda da kârdaki artışın devam ettiği gözleniyor. Mevcut performansın korunması halinde yıl sonunda da kâr artışını görmek mümkün olabilecek. Ancak buna rağmen hisseye yeterli ilgi bulunmuyor. Bunda şirketin kâr etmesine rağmen hâlâ geçmiş yıl zararlarını eritememiş olmasının etkisini göz ardı etmemeli. 2016 yılı dokuz aylık bilançosuna göre geçmiş yıl zarar toplamı 176,7 milyon TL seviyesinde. Yatırımcılar kârlı yapının devam etmemesi halinde oluşacak riskin farkında. Bu nedenle hisseye mesafeli bir duruş sergilenmekte.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)