Ana SayfaPiyasa7 ünlü portföy şirketinden yaz reçeteleri---

7 ünlü portföy şirketinden yaz reçeteleri

8 / 19
7 ünlü portföy şirketinden yaz reçeteleri
03 Mayıs 2017 - 12:44 www.borsagundem.com

“TL REEL BAZDA DEĞER KAZANABİLİR”

2016 yılı Kasım ayında Donald Trump'ın başkan seçilmesinin ardından küresel piyasalar hızlı bir şekilde ABD'de büyümenin ve enflasyonun yükseleceğini, FED'in ise yükselen enflasyon ile mücadele için faizleri daha hızlı artıracağını fiyatlamaya başladı. İş Portföy Genel Müdür Yardımcısı Emrah Yücel, Trump'ın başkanlık görevini devralmasından sonraki süreçte, istediği değişiklikleri öngörüldüğü hız ve boyutta yapamaması yüzünden Türkiye dahil gelişmekte olan ülke varlıklarına yönelik risk iştahının arttığına dikkat çekiyor.

Türkiye'de ise son aylarda Merkez Bankası'nın ortalama fonlama maliyetini arttırması ve sıkı para politikası duruşunu koruyacağını vurgulaması ile TL cinsi varlık fiyatlarının olumlu etkilendiğine dikkat çeken Yücel, "Küresel olarak tahvil faizlerinin düşük seviyelerdeki seyri gelişmekte olan ülkelere yönelik ilgiyi canlı tutuyor. Ayrıca, başta KGF kredileri olmak üzere kamu desteği sayesinde ekonominin büyüme hızında yaşanan ivmelenme de 2017 beklentilerini olumlu yönde etkiliyor. Bütçe açığındaki genişleme ve borçlanma ihtiyacındaki artış ise geçici olarak değerlendiriliyor ve yatırım ortamı üzerinde baskı oluşturmuyor" diyor.

Yücel, önümüzdeki üç aylık dönemde Merkez Bankası'nın sıkı para politikası duruşunu koruyacağı görüşünde. Buna karşın FED'in senenin geriye kalanında bir kez faiz artışı yapabileceği tahmininde bulunan Yücel, mali piyasalara ilişkin beklentilerini ise şöyle özetliyor:

"Önümüzdeki üç aylık dönemde beklentimiz, gösterge tahvilin ağırlıklı olarak yüzde 11.00-11.75 bandında kalması, 10 yıllık tahvil faizlerinin ise yüzde 10 seviyesinin altını test etmesi yönünde. TL'nin global risk iştahındaki artışa paralel reel bazda değer kazanacağını, hisse senedi piyasasında ise yurtdışı piyasalar doğrultusunda bir seyir olacağını tahmin ediyoruz."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)