Ana SayfaPiyasa7 ünlü portföy şirketinden yaz reçeteleri---

7 ünlü portföy şirketinden yaz reçeteleri

4 / 19
7 ünlü portföy şirketinden yaz reçeteleri
03 Mayıs 2017 - 12:44 www.borsagundem.com

"100.000 SÜRPRİZ OLMAZ"

Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Emir Alpay, piyasalarda referandumun ardından belirsizliğin ortadan kalkmasıyla daha iyi bir seyir izlenebileceği görüşünde. Bunun dışında son açıklanan sanayi üretim rakamı ve TÜİK tarafından yayınlanan Tüketici Güven Endeksi'ndeki hızlı toparlanmanın da pozitif gelişmeler olduğuna vurgu yapan Alpay, konuşmasını şöyle sürdürüyor:

"2016 son çeyreğinde yıllık yüzde 2.1 artış kaydeden sanayi üretimi, 2017 Ocak-Şubat döneminde yüzde 1.8 arttı. Hatırlanacağı gibi GSYİH büyümesi de son çeyrekte yüzde 3.49 olmuştu. Bu rakamlar 2016 üçüncü çeyreğine göre ciddi bir toparlanmaya işaret ediyor. Diğer yandan TÜIK tarafından yayınlanan Tüketici Güven Endeksi de Nisan ayı itibarıyla 2016 Ekim ayından bu yana izlenen en yüksek seviyeye çıktı.

Üretim tarafından görece olumlu sinyaller gelmesine karşın enflasyon tarafında riskler devam ediyor. Yıllık bazdaki tüketici enflasyonunda temmuz ayına kadar yükseliş devam edebilir. Ancak bu durum baz etkisi ve geçmişte yaşanan kur artışından kaynaklanıyor. Ve piyasa tarafından fiyatlanmış durumda. Mevcut durumda re-el döviz kuru seviyesi TL'nin daha fazla değer kaybına ilişkin bir işaret vermiyor. Diğer yandan yurtdışı piyasa gelişmeleri de olumlu. Bu ortamda yurtdışı gelişmelerin de olumlu olmasıyla aslında 2017 ilk çeyreğinde iç piyasaların olumlu yönde hareket ettiği gözlendi. Bu durumun yılın ikinci çeyreğinde de devam etmesi beklenebilir."

Alpay, genel olarak ABD ve tüm dünya piyasalarında hisse senedi tarafında cazip getirilerin olduğu bir döneme girdiğimize dikkat çekiyor. Küçük satış dalgaları gelse bile, uzun vadeli trendlerin hisse senedi piyasalarını domine edecek gibi göründüğünü söyleyen Alpay, "Türkiye'de açıklanmaya başlanan ilk çeyrek finansallarına baktığımızda hem banka hem de reel sektör şirket verilerinde beklentilerin üzerinde karlar izleniyor. Bu doğrultuda endeksin 100.000 seviyesini aşması sürpriz olmayacaktır" diyor.

Alpay'a göre faiz cephesinde ise enflasyon verilerini yakından takip etmek gerekecek. Beklentilerin üzerinde gelebilecek enflasyon verilerinin faizleri de yukarı yönlü hareket ettireceğini hatırlatan Alpay, "Ancak yılın son çeyreğinde sabit getirili enstrümanlar daha cazip hale gelebilir. Döviz tarafında ise reel döviz kurları şimdilik TL'nin daha fazla reel değer kaybına işaret etmiyor. Ancak burada da yine enflasyona paralel bir seyir izlenebilir" diyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)