Ana SayfaPiyasa7 ünlü portföy şirketinden yaz reçeteleri---

7 ünlü portföy şirketinden yaz reçeteleri

11 / 19
7 ünlü portföy şirketinden yaz reçeteleri
03 Mayıs 2017 - 12:44 www.borsagundem.com

“TL DEĞER KZANACAK”

Fokus Portföy Yönetimi A.Ş. Genel Müdürü Ercan Güner, TL'nin önümüzdeki üç aylık süreçte de değer kazanmaya devam edeceği görüşünde. Uzun süredir yükseliş eğilimini koruyan enflasyonun bir süre daha mevcut seviyelerde kalıp ardından düşüş eğilimine geçeceği görüşünde olan Güner, "Gelişmekte olan ülkelerin döviz kurlarındaki devam eden değer kazanma eğilimi TL'yi desteklemeye devam edecektir. Bu durumda TCMB, daha fazla sıkılaştırmaya gitmeden yılın ikinci yarısında enflasyon ve kur hareketlerine bağlı olarak para politikasını yeniden gevşetebilir" görüşünde.

Güner, bu koşullarda önümüzdeki üç aylık süreçte TL'nin dolar karşısında 3.52-3.75 bant aralığında hareket edeceğini tahmin ediyor. Faiz oranlarının ise mevcut seviyelerinde kalacağı tahmininde bulunan Güner'in kısa dönem tahminleri ise şöyle:

"TCMB'den daha fazla sıkılaştırma beklemediğimizden kısa ve orta vadeli faizlerin mevcut seviyelerini koruması muhtemel. Hisse senetleri piyasası ise hem yurtdışı piyasalardaki olumlu süreç, hem de bankacılık sektörüne ilişkin artan kar beklentileriyle bir süredir devam eden yükselişinden sonra gelişmekte olan piyasalarla arasında bulunan iskontoyu kısmen kapattı. Artık bundan sonraki hareket sektörel ve özellikle bankacılık sektörüne yönelik olabilir."

Bu beklentiler ışığında Güner'in üç aylık dönem için, dolar/TL kur tahmini 3.60-3.70, euro/TL için 3.85-3.95, gösterge tahvil içinse yüzde 10.75-11.25 seviyesinde bulunuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)