Ana SayfaPiyasa7 ünlü portföy şirketinden yaz reçeteleri---

7 ünlü portföy şirketinden yaz reçeteleri

10 / 19
7 ünlü portföy şirketinden yaz reçeteleri
03 Mayıs 2017 - 12:44 www.borsagundem.com

“FAİZDE 10.50’NİN ALTI ZOR”

QNB Finansportföy Genel Müdürü Egemen Erden, kısa dönem piyasaların sakin bir seyir izlemesini bekliyor. Yurtdışı piyasalarda ve küresel risk algısında bir bozulma yaşanması için önümüzdeki aylık süreçte herhangi bir neden bulunmadığına vurgu yapan Erden, "Ancak gelinen seviyeler itibariyle de finansal enstrümanlarda yukarı yönlü hareket alanının kısıtlı olduğunu da söyleyebiliriz" diyor.

Bu çerçevede Erden'e göre borsa yukarı yönlü hareketler yapabilecek olsa da 100 bin seviyesini görmesi zor görünüyor. Banka karlarının beklenenden daha iyi bir seyir izlemesine paralel olarak endeksin bu seviyelerden yaklaşık sadece yüzde 7 yukarı potansiyeli bulunduğuna dikkat çeken Egemen Erden, piyasalara ilişkin beklentileri hakkında şunları söylüyor;

"Faizlerde enflasyon üzerindeki baskı sebebiyle yüzde 10.50 altına doğru hareketler satış fırsatı olarak görülebilir. Zira yüzde 10.50 altında seviyelerde TL getirilerinin kalıcı olmasını beklemek zor. Kurun önümüzdeki dönemde 3.50-3.70 bandında bir seyir izlemesini bekliyoruz. Ancak daha aşağı seviyelere inmesini yüksek enflasyon ve süregelen jeopolitik belirsizlikler sebebiyle zor görünüyor. Bu nedenle kısa dönem için dolar/TL beklentimiz 3.75, euro/TL 4, euro/dolar paritesinde ise 1.07 seviyesinde."

Erden, gösterge faizlerde ise önemli bir düşüş beklemiyor. Merkez Bankası'nın sıkı duruşunu sürdüreceğine yönelik açıklamasını hatırlatan Erden, "Gösterge olarak kabul edilen iki yıllık hazine tahvillerinde ise yüzde 11.25-11 bandı önümüzdeki üç ay için makul seviyeler. Bu dönemde bu seviyelerin aşağısı mümkün görünmüyor" diyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)