Ana SayfaPiyasaYatırımcının ‘tembel kağıt’ şikayeti---

Yatırımcının ‘tembel kağıt’ şikayeti

1 / 2
Yatırımcının ‘tembel kağıt’ şikayeti
13 Ocak 2015 - 12:27 www.borsagundem.com

KÂRINI KÜÇÜLTENİ DEĞİL BÜYÜTENİ İZLEYİN

SORU (1) - Bu vakfn kadar tembel bir kağıt görmedim. Yıllardır yatırımcıları perişan ediyor boşa vakit kaybı boşa yatırım. Hissede azıcık da olsa umut yok mu?

Selim Sanar

CEVAP - Borsada alım yaparken mümkün olduğunca kazanma olasılığı yüksek hisseleri tercih etmeniz riskinizi düşürmeniz açısından önemlidir. Bu itibarla kazanma olasılığı düşük hisseleri değil yüksek hisselere  yönelmeniz önerimiz olacaktır. Vakıf Finans Kiralama’nın ise bu kıstasa uygun olduğunu söylemek zor. Şirket son açıkladığı 2014 yılı dokuz aylık bilançosuna göre kârını düşürmeye devam ediyor. Esas faaliyet kârını artırdığı halde artan olağanüstü giderler nedeniyle dönem kârında gerileme söz konusu. Geçmiş yıl bilançolarına bakıldığında da yıllar itibariyle sürekli gerileyen bir kârlılık gözlenmekte. Şirket esas faaliyetlerinden dolayı kârını düzenli olarak yükseltmesine rağmen diğer faaliyet giderleri ya da olağanüstü giderler kalemlerindeki artışlar nedeniyle kârının yükselmesi mümkün olamıyor. Aynı sorunun uzun yıllar devam ediyor olması meselenin kronikleştiği izlenimini veriyor. Bu durum ister istemez hissenin fiyatına da olumsuz yönde yansırken gerilemesine neden oluyor.

Kârını istikrarlı bir şekilde düşüren bir firma yerine büyüten şirketlerin takip edilmesi daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ender DOSAN13 Ocak 2015 21:45

    Vakfn yine ara sıra gidiyor geliyor daha beterleri var PRKAB,KLMSN

  • ali demırtaş13 Ocak 2015 19:53

    spk şirketlere mecburi piyasa şartı getirmeli veya hissedarlara ortaklıktan çıkma hakkı tanınmalıdır.

  • emekli13 Ocak 2015 17:44

    vakfın cti. alım yapmış bu ay takaslarda var :)

  • ahmet yılmaz13 Ocak 2015 16:21

    bu hiç değilse kaybettirmemiş yerinde saymış birde vakıf gayri menkul yatırım ortaklığı vkgyo ya bakın bir yıllık kaybı yüzde 66,bist 100 ün en fazla kaybettiren kağıdı yüzde 25 de endeks getirisinden kaybı yüzde 91 ini tırtıkladı milletin parasının, birde kamu hissesi bunlar, kamu hissesi soygun peşindeyse ve milletin 100 lirasının 91 lirasını çalıyorsa daha başka diğerlerine kimin ne sözü olabilirki

  • mehmet yıldırım13 Ocak 2015 14:17

    arbul tekstil, atlantis yatırım, gediz ambalaj, avod gıda tarım, bomonti elektrik, taraf gazetecilik, prizma press matbaacılık hisselerinin fiyatları çok ucuz olmasına rağmen bir artış olmuyor. hacimleri de çok kötü değil aslında. bu kağtlarda bir artış görülmemesinin nedeni nedir acaba?

  • oktay13 Ocak 2015 13:08

    spkya borsa gündem aracılığıyla sesleniyorum tekfendeki baskıyı inceleyin

  • ali battal13 Ocak 2015 13:07

    iyide özbal hissesi 4.10 halka arz edildi halka arz fiyatında 10 milyon tl yi geçen hisse düştüğü için c sınıfına göryo sizce mantıklımı birde işlem miktarı fazla olduğu zazman c ye alındı bence yatırımcıya kazık

  • nedim13 Ocak 2015 13:06

    ALGYO ÇOK UCUZ OLMASINA RAĞMEN NEDEN ARTMIYOR?