Ana SayfaPiyasaYatırımcıdan Koza Altın ve Acıselsan sorusu---

Yatırımcıdan Koza Altın ve Acıselsan sorusu

1 / 2
Yatırımcıdan Koza Altın ve Acıselsan sorusu
06 Kasım 2015 - 10:19 www.borsagundem.com

HİSSEDE GEREKSİZ YERE RİSK ALMAYIN

SORU (1) -
Kozal’da tehlike var mı? Alınır mı? Alınırsa kaça alınır ve kaça çıkar?
Seval Soytaş

CEVAP -
Koza Altın, ciddi bir sıkıntı ile karşı karşıya bulunuyor. Söz konusu sıkıntının kaynağı ise terör örgütü ile bağlantısı olduğu yönündeki iddialar kapsamında yönetimine el konması. Savcılığın talebi üzerine Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği karar çerçevesinde Koza Altın’ın da aralarında bulunduğu grubun 22 firmasının yönetimi şimdilerde kayyumların elinde bulunuyor. Zira şirketin yönetim kuruluna atanan kayyumlar, 27 Ekim 2015 günü görevlerine başladı.
Bilindiği gibi Koza Grubu uzun süredir mercek altındaydı ve şirket nezdinde ciddi bir inceleme ve denetleme yapılmaktaydı. Hatta vergiyle ilgili denetim yakın bir tarihte sonuçlandırılmış ve firmanın açıklamalarına göre 1,7 milyon TL vergi ve vergi cezası kesilmişti. Bu defa ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında şirketin yönetimine kayyum atanmış oldu.
Bir şirketin mali yapısı kadar belki de ondan da önemlisi firmanın yönetimidir. Zira firmanın vizyonu, hedefi, amacı ve performansı doğrudan yönetiminin alacağı kararlara göre şekillenir. Hissenin değeri de firmanın performansına göre inip çıkacaktır. Gelinen aşama itibarıyla Koza Altın hissesinde olumlu bir performans beklemek yanlış olacaktır. Öte yandan yönetimin şirketin ortaklarına ne zaman geçeceğine dair bir bilgi ya da işaret bulunmuyor. Bu hali ile şirketin kayyum yönetiminde uzun bir süre kalma olasılığı hiç de düşük değil.
Yaşanan gelişmeler karşısında hissede pozisyon almak gereksiz risk anlamına gelecektir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • candlestick09 Kasım 2015 09:37

    kozal sağlam bir şirket. ipek grubu en kar eden şirketlerden. ayrıca sorun medya birimlerinde. bu şirkete devlet el koymadı ve koymaz. ayrıca unutulmamalı ki hissedarların birçoğu yabancılardır.

  • zaza07 Kasım 2015 23:40

    evet acsel seni dikkatle takip ediyorum 1 senedir neler yapacaksın merak konusu ele verme operasyonları mı yoksa yatırımcının yüzünü mü güldüreceksin

  • selami07 Kasım 2015 08:03

    Kozalda kar edildiğinde,bunun nakitini şirket sahipleri alamaz mı?Yoksa şirketler tamamen devletin mi oldu?

  • don karleone06 Kasım 2015 18:34

    memsa batmadımı

  • MEMSA06 Kasım 2015 12:02

    MEMSA alın abicim çok kazandıracak.