Ana SayfaPiyasaYatırımcı Pegasus ve Frigo Pak’ı sordu---

Yatırımcı Pegasus ve Frigo Pak’ı sordu

1 / 2
Yatırımcı Pegasus ve Frigo Pak’ı sordu
16 Şubat 2015 - 12:10 www.borsagundem.com

DÜŞÜŞÜ ALIM İÇİN FIRSAT GÖRMELİ
SORU (1) - Pegasus’ta yapılmak istenen nedir? Bu hissede düşüş devam eder mi?
Aslan Çakır

CEVAP
-Halkaaçıldığı Nisan 2013’ten itibaren yükselişe geçen Pegasus, çıkışını 26 Kasım 2013’e kadar sürdürdü. Bu tarihte en yüksek 44 TL’yi test ederken sonrasında gelen satışların da etkisiyle 24,50’ye kadar geriledi. Hisse 13 Şubat 2015 günü kapanışını 27,45 TL’den gerçekleştirdi.
Şirketin son açıkladığı 2014 yılı dokuz aylık bilançosuna göre ise satışlarında ve kârında kayda değer bir artış gözleniyor. Olumlu tablonun, yıl sonu bilançosunda da devam etmesi beklenmeli.
Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin fiyatındaki iniş çıkışlarda  hâlâ yabancı işlemlerinin kayda değer bir etkisinin bulunduğu görülmekte. Yabancılar alım ağırlıklı işlemlerde bulunduklarında hisse yükseliyor, satışa döndüklerindeyse gerilemekte. Aynı etki şimdilerde de  devam ediyor. Ağustos-Aralık 2014 dönemi arasında yabancıların alım ağırlıklı işlemleri ile bir yandan yabancıların paylarında artış olurken diğer yandan hissenin fiyatı arttı. Ancak 2015’in ilk ayından itibaren satışa geçmeleriyle birlikte hissenin fiyatında da tekrar düşüş yaşandı.  
Hissenin düşüşe geçtiği geçtiğimiz Ocak ayında yabancılar net 36,1 milyon dolar satış gerçekleştirirken payları 30 Ocak 2015 itibarıyla yüzde 67,34 oldu. Fiyat kazanç oranı ise halihazırda 17 olup sektör ortalamasının üzerinde bulunuyor. Bir süre daha düşmesi halinde uzun vadeli yatırım için takip edilmesinde fayda var. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM16 Şubat 2015 21:14

    İKİ HİSSE SENEDİ HAKKINDAKİ GÖRÜŞÜNÜZÜ ALMAK İSTİYORUM.BİRİNCİSİ ""HÜRRİYET GAZETESİ"" BU HİSSE ÇOK UZUN SÜREDİR HAK ETMEDİĞİ SEVİYEDE SİYASİ SEBEPLERDE ETKİLİ ELBETTE VE HÜRRİYET GAZETESİ HAKKINDA TAVSİNENİZ NEDİR? DİĞER HİSSE İSE ""NET TURİZM"" SON 1 AY İÇİNDE TAKİP ETTİĞİM KADARI İLE DÜŞÜŞÜ YOKTUR M.PİYANGO NUN BU GRUP TARAFINDAN ALINMASI SONRASI NET HOLDİNG GÜZEL YÜKSELİŞ YAKALADI ŞİMDİ AYNI DURUM NET TURİZM İÇİNDE YÜKSELİŞ ÖNGÖRMEK DOĞRU OLURMU? İYİ ÇALIŞMALR DİLİYORUM.SAYGILARIMLA.

  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM16 Şubat 2015 21:12

    ACİL SORU: Kent gıdanın ""Takas Saklama Oranı 1"" görülüyor bu isterse her an borsadan çıkabilme hakkı var demektir..Bu tehlike yaratıyormu..Kent gıdanın kot gıda dışına çıkma eğilimi varmı ACİL CEVAP VERMENİZ TEMENNİSİ İLE..İyi çalışmalar diliyorum..