Ana SayfaYatırımcı KöşesiYataş ve Kristal Kola sorusu---

Yataş ve Kristal Kola sorusu

2 / 2
Yataş ve Kristal Kola sorusu
17 Ağustos 2021 - 09:44 www.borsagundem.com

BEDELLİYLE KAPASİTESİNİ ARTIRACAK

SORU- 1,75 TL'den sağ olsun bir arkadaşımın önerisi ile Kristal Kola almış bulundum. Tekrar aynı rakamlara çıkması muhtemel mi? Daha düşer mi?

Yusuf Şahin

CEVAP-Borsada gerçekleştirilecek işlemlerden önce her türlü kaynağın taranması olağan bir durumdur. Bu itibarla aracı kurum raporları ve piyasa uzmanlarının görüşleri kadar sosyal mecralardan ya da arkadaşlardan da bilgi edinilebilir ve tavsiyeler dinlenebilir. Önerilerin ne boyutta gerçekçi ve hayat bulacağının araştırılması ise yatırımcının doğrudan kendisinin yapması gereken bir incelemedir. Sonuçta tarama yoluyla elde edilen bilgilerin süzgeçten geçirilmesi ve yatırımcının kıstaslarına ne ölçüde uyduğunun göz önünde bulundurulması gerekir. Yapılacak işlemden doğrudan yatırımcı etkileneceği için kendi araştırma ve incelemesini yapması olmazsa olmaz bir durumdur. Şirketle ilgili yakın tarihli en önemli gelişme gerçekleşen bedelli sermaye artırımı. Firma, 96 milyon TL olan çıkarılmış sermayesini yüzde 100 bedelli artırarak 192 milyon TL'ye çıkardı. Rüçhan hakları 25 Ağustos 2021 gününe kadar kullanılabilecek. İzahnamede yer alan bilgiye göre bedelliden elde edeceği fon, Sapanca’da bulunan üretim tesisinin üretim kapasitesinin artırılması, stok sahasının büyütülmesi, yeni makine ve ekipman alınması, bakım ve onarım gibi yatırımlarda kullanılacak. Söz konusu yatırımın kârlılığı olumlu yönde destekleyeceği, ifade edilen bir diğer husus. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin fiyat seyri takip edildiğindeyse Ocak 2021’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 3,65 TL’ye kadar çıktığı sonrasındaysa gerileyerek şimdilerde 1,32 TL seviyelerinde işlem gördüğü gözleniyor. Satışların durmaması halinde hissedeki düşüş de bir süre daha devam edebilecektir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yalan atmayın 20 Ağustos 2021 12:32

    buraları okuyup borsa  yatırımı neden mantıksızmış bu yorumda anladım

  • RAMO CANCAN17 Ağustos 2021 10:49

    yataş daha ne olacak nerelerden geldi buralara 2 TL den bir fon topladı yükselttiği maksimun seviyeden itibaren sürekli hisseden çıktıklarının farkına ne zaman varacaksınız.

  • RAMO CANCAN17 Ağustos 2021 10:48

    bırak be kardeşim kristal i senelerce kaç TL den gecen sene nerelere geldi.bu tür hisse senetleri 4 sene düşer bir sene yükselir.daha dayak yiye yiye  öğrenemedinizmi.