Ana SayfaYatırımcı KöşesiYataş ve İhlas Yayın Holding sorusu---

Yataş ve İhlas Yayın Holding sorusu

1 / 2
Yataş ve İhlas Yayın Holding sorusu
12 Aralık 2019 - 09:06 www.borsagundem.com

KÂRDA BÜYÜME SÜRÜYOR

SORU- Yataş hissesi hakkında görüşlerinizi alabilir miyim? Çıkış ne kadar sürer? Bilançosunu değerlendirir misiniz?

Kemal Zengin

CEVAP- Yataş, Mart 2018’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 10,70 TL’yi test ettikten sonra hızla değer yitirdi ve aynı yıl içinde 3,15 TL’ye kadar geriledi. Ancak sonrasında tekrar yükseldiğini gözlemlemekteyiz. Gerçekleşen çıkışın ardından şimdilerde 6,23 TL seviyelerinde işlem görüyor. Önceki zirvesine ulaşamadıysa da teknik olarak yukarı yönlü trend varlığını sürdürüyor. Şirketin son iki yılda gelir ve kârındaki olumlu performans fiyatı destekliyor. Son açıklanan 2019 dokuz aylık bilançosunda da artan ivme devam ediyor. Söz konusu yükselişin son çeyrekte de devam etmesi halinde firmanın yıl sonunda da artan bir kâr rakamı ile yatırımcısının karşısına çıkacağı anlaşılıyor. Son bilançosuna göre kâr artışı yüzde 63,72. Öte yandan Şirketin Genel Müdürü Nuri Öztaşkın’ın basına yansıyan açıklamalarında satışlarında herhangi bir kayıp yaşanmadığı kârlılıkta ise fedakarlık yapıldığı belirtiliyor. Şirketin bilançosu yakından incelendiğinde ise esas faaliyetlerden dolayı firma 99,7 milyon TL kâr elde ederken dönem sonunda bu tutarın 67 milyon TL’ye gerilediği gözlenmekte. Hissenin fiyat kazanç oranı ise 9,17 seviyesinde bulunuyor. Oran sektör ortalamasında. Ancak Piyasa defter değerinin 2,5 seviyesinde olması hissenin verileri arasında uyumsuzluk olduğunu gösteriyor. Bu da yatırımcının temkinli olmasını gerektiriyor.  

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • reha aydın12 Aralık 2019 19:27

    Siz yataşı ne kadar araştırdınız da bu yorumu yapıyorsunuz.... Laf olsun torba dolsun mantığı yanlış bir mantık.... Okuyun araştırın , Lütfen...... (6) 

  • HÜLYA ÇİFTCİ12 Aralık 2019 10:57

    daha ne çıkacak arkadaş yine iyi yükseldi yataş 10 TL olacak hali yok ya bu tür hisse senetleri %20-50 arasında yükselir ki misyonunu tamamladı.