Ana SayfaŞirket HaberleriVolatil seyreden 3 hisse tedbir kapsamına alındı---

Volatil seyreden 3 hisse tedbir kapsamına alındı

4 / 5
Volatil seyreden 3 hisse tedbir kapsamına alındı
20 Mart 2020 - 19:23 www.borsagundem.com

İzmir Demir Çelik (IZMDC)

IZMDC.E ve payları 23/03/2020 tarihli işlemlerden (seans başından) 06/04/2020 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecek.

Tedbir kararlarına ilişkin KAP'ta yer alan açıklamada ayrıca şu bilgilere yer verildi:

VBTS kapsamında getirilen tedbirler; pazar değişimi ve diğer nedenlerle uygulanacak olan açığa satış ve kredili işlem yasaklarından ve brüt takas uygulamasından ayrı olarak değerlendirilmelidir. Piyasa yapıcılı sürekli işlem yöntemiyle işlem gören paylarda, tedbir nedeniyle tek fiyat işlem yöntemi uygulandığı süre boyunca piyasa yapıcılık faaliyeti yapılmaz.

SPK'nın 02/03/2020 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ______,______20 Mart 2020 22:39

    iş yat, iş fin, ismen, ne olduda bir iki senedir patlama oldu arkadaş bunlar hiç bir zaman 0,50 TL ler de sürün iken galip öztürk, cem okullar vs.vs.kimselerin hisse senetlerinde manifülasyon hareketler ile bir den hisseleri patlattılar.bence bunların hisseleri el konulup hazineye devir edilmeli ve 50 sene hapis cezası verilmeli idi.