Ana SayfaYatırımcı KöşesiVestel ve Otto Holding sorusu---

Vestel ve Otto Holding sorusu

2 / 2
Vestel ve Otto Holding sorusu
03 Ağustos 2022 - 09:08 www.borsagundem.com

2.5 YILDA FİYATINI 20’YE KATLADI

SORU-Otto Holding hissesinde ne yapılmaya çalıştığını anlayabilmiş değilim. Bir türlü çıkmıyor. Ne olacak bu hissenin hali.

Şafak Yıldız

CEVAP- Borsada işlem gören hisselerin fiyatıyla ilgili değerlendirmede bulunurken farklı zaman aralıklarını ele alarak incelemede bulunmak daha yerinde bir yaklaşım olacaktır. Aksi taktirde hisseyle ilgili objektif bakış açısını kaçırma riski gündeme gelecektir. Söz konusu durum Otto Holding için de geçerli. Hissenin fiyatı son bir ayda düşen bir eğilim sergiliyor. Haziran ayının son günü en yüksek 37,50 TL’ye kadar çıkarken şimdilerde 33,50 TL seviyelerinde bulunuyor. Öte yandan daha geniş bir zaman aralığından bakıldığında hissenin düştüğünü söylemek pek de doğru olmayacaktır. Zira hisse Mart 2020’de en düşük 1,67 TL seviyelerinde işlem görüyordu. Geçen 2,5 yılda 33,50 lira seviyelere geldi. Geçen bu sürede fiyatını yaklaşık 20’ye katladı. Bu artış karşısında hissenin son bir aydaki değer kaybı ise hissenin fiyat düzeltmesi seviyesinde kalıyor. Zarar eden bir yapıya sahip olan Otto Holding, geçtiğimiz 2021 faaliyet döneminde düşük de olsa kâr açıkladı. Henüz altı aylık mali tablolarını açıklamayan firmanın son açıkladığı 2022 ilk çeyrek bilançosunda kârdaki artış devam etti. Bu olumlu seyir yatırımcısının ileriye dönük beklentisini güçlendirdiği anlaşılıyor. Ancak hissenin fiyat artışının kârın büyüme hızından daha yüksek olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Bu anlamıyla yüksek seviyeden maliyet oluşturan yatırımcının zarar etmemesi için kârdaki artışın önümüzdeki bilanço dönelerinde de gerçekleşebilmesi önemli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • edi16 Ağustos 2022 08:12

    çok yetersiz bir yorum vestel için. yorumcu bilmiyorsun bu işi. tamam yabancı ilgisi azaldı, kredi notumuz düştü falan kabul ama burda vestele özel olan ne? genel olarak bist yorumlanmış, vestel değil. sonuçta bir yılda 2x yapan bir sürü büyük şirket holding var. 

  • Kamil çok uzman03 Ağustos 2022 19:50

    Bu hani zinvirlikuyudaki araziyi belese japip ustune kacak yapi yapan hani tv de oynayan herifin sirketi diillmi