Ana SayfaPiyasaVestel ve Merko sorusu---

Vestel ve Merko sorusu

1 / 2
Vestel ve Merko sorusu
02 Ekim 2017 - 08:20 www.borsagundem.com

BEŞ YILLIĞINA KREDİ ALDI

SORU- Vestel’deki olumlu haberlere rağmen hisse neden düşüyor? Sizce hissede ne yapmalı? 

İnci Özdemir 

CEVAP-Vestel, son iki yıldır yükselen bir hareket seriliyor. Hisse Ağustos 2015’te en düşük 3,42 TL’yi test ederken geçen süre içinde dalgalı bir seyir izlemekle birlikte yükselişini sürdürdü. Son olarak 8 Eylül 2017 günü en yüksek 8,77 TL’yi gördü ve ardından piyasadaki genel eğilimle uyumlu şekilde gelen satış dalgasıyla birlikte geriledi. Borsada güçlü çıkış trendlerinin korunması açısından zaman zaman düzeltmelerin gelmesi olumlu olup söz konusu durum hissenin uzun vadede çıkış trendini korumasına da imkan tanıyacaktır.     

Vestel ile ilgili kamuya yapılan en son açıklama ise 27 Eylül 2017 tarihli. Söz konusu açıklamada firmanın kredi aldığı belirtiliyor. Açıklamada uzun vadeli borçlanma ve yeni finansal kaynaklar yaratma çabası çerçevesinde çoğunluğu Körfez ülkeleri bankalarından oluşan uluslararası altı bankadan toplamda 120 milyon dolar karşılığı sendikasyon kredisi alındığı belirtildi. Kredinin değişken faizli ve ilk yılı geri ödemesiz beş yıl vadeli olduğu ifade edilirken ekim ayının ilk haftası kullanılacağı dile getirildi. Öte yanan eylül ayı içinde uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's Vestel’in uzun vadeli kredi notunu "B-" olarak teyit etti. Bu not firmanın aldığı borçlarını ödememe ihtimalinin düşük olmadığı anlamına geliyor. Söz konusu nota rağmen firmanın bankalardan kredi alabilmesini önemsemek gerekiyor. 

Tüm bunlardan ayrı olarak açıkladığı altı aylık bilançosunun ardından kârını düşüren şirketin fiyat kazanç oranı, sektör ortalamasının üzerinde bulunuyor. Fiyattaki gerilemenin devam etmesi halinde fiyat kazanç oranını da ortalamalara gelecektir. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mercan dede02 Ekim 2017 13:53

    abi zorlu bu adama ekmek yedirmez..onun için zaten piyasada tutunamadılar..zorlunun hisselerine bakın hele zorlu enerji külliyen zarar vergi zararı dolu.**denetleyen yok***