Ana SayfaYatırımcı KöşesiVanet ve Burçelik sorusu---

Vanet ve Burçelik sorusu

2 / 2
Vanet ve Burçelik sorusu
03 Haziran 2021 - 08:51 www.borsagundem.com

ESAS FAALİYETİNİ GÜÇLENDİRMELİ

SORU- Burçelik’te beklenmeyen düşüş hakkındaki yorumunuz ve potansiyel beklentinizi açıklayabilir misiniz? Hisse neden düştü?

İbrahim Karakaya

CEVAP- Borsada her zaman için günlük çıkış ve düşüşler olması olağan bir durumdur. Piyasadaki seyre bağlı olarak bazen bu hareketlerin sert yaşanması da mümkündür. Yatırımcıların günlük dalgalanmalardan etkilenerek işlem yapması yerine daha uzun vadeli hedeflere odaklanması doğru olandır. Bunun için de şirketin finansal yapısının takip edilmesinde yarar var. Neticede uzun vadede nasıl bir yönelim sergileyeceği mali performans ile yakından alakalıdır. Bununla birlikte son bir yılda borsaya gelen yeni yatırımcı profili sığ ve sermayesi düşük firmalarda daha ziyade pozisyon almakta. Söz konusu girişler bu tür hisselerde ciddi yükselişlere yol açmakta. Burçelik hissesi de benzer şekilde geçtiğimiz yıl ciddi bir çıkış gerçekleştirdi. BIST 100 Endeksi dışında olan hissenin son bir aydaki günlük ortalama işlem hacmi yaklaşık 3 milyon TL. Hisse, geçtiğimiz ağustos ayında en yüksek 34,46 TL’ye kadar çıkarken sonrasında yatayda dalgalı bir seyir izledi. Şimdilerde de 21 TL’den işlem görüyor. Son açıkladığı 2021 ilk çeyrek bilançosunda kâr eden firma, bir önceki yıl aynı dönemde zarar etmişti. Ancak şirketin kâra geçmesine yol açan gelir, yatırım faaliyeti kaleminden geliyor. Güçlü ve devamlılığı olan bir büyüme için esas faaliyetlerinden dolayı kâr edebilmesi önemli.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RAMO CANCAN03 Haziran 2021 09:28

    SİZİN PARALARINIZI GALİP ÖZTÜRK GÜRCİSTAN DA ÇATIR ÇATIR YİYOR.ADAM KENDİSİNİ ADAMIŞ HAREM KURMUŞ VE 100 TANE ÇOCUK YAPMAK İÇİN GECE GÜNDÜZ MESAİ YAPIYORMUŞ.