Ana SayfaHisse Öneri Listesi‘Uzun vade’ için önerilen 8 hisse---

‘Uzun vade’ için önerilen 8 hisse

1 / 11
‘Uzun vade’ için önerilen 8 hisse
12 Eylül 2013 - 14:24 www.borsagundem.com

Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) tahvil alımını kısmaya başlayacağı beklentilerinin güçlenmesinin yanı sıra Türkiye’de jeopolitik risk algılamasının da yükselmesi piyasanın satış ağırlıklı bir seyir izlemesine neden oluyor. FED ve Suriye’ye yönelik giderek artan tansiyon içeride dolar kurunun yeni rekorlar kırması, BİST 100 endeksinin gerilemeye devam etmesindeki en önemli nedenler.
Bu olumlu havayla birlikte BİST 100 endeksi geçen hafta içinde 66.212 seviyelerine kadar gerilerken kapanış 67.232 puandan gerçekleşti.
Ancak bu havanın dağılmaya başlamasıyla birlikte piyasaların normalleşeceğini ifade eden analistlere göre, borsada “uzun vadeli” düşünmek koşuluyla yeni “alım” fırsatları oluşuyor. Belirsizliklerinin arttığı bu dönemde analistler hisse senedi almak isteyenlere krizlerden pek etkilenmeyen gıda, içecek, ulaşım, iletişim, havacılık, teknoloji ve perakende sektörlerinden seçimler yapmalarını öneriyor. Analistler söz konusu sektörlerin tüm dönemlerde pozitif yönde büyümeye devam etme potansiyelleri olduğunu hatırlatıyor. Öte yandan, çimento, inşaat, petrol ve türevleri üretimiyle satışını gerçekleştiren sektör hisselerinin de  genel konjonktürden olumlu etkilenebileceğini belirtiyor. Analistler, yine orta ve uzun vadede yatırımcıların farklı iş kolları içlerinde barındırmaları nedeniyle holdingleri de izlemelerini öneriyor. Holdinglerin riskin dağıtılması adına tercih edilebileceği ifade ediliyor.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VUR GAÇ19 Eylül 2013 19:16

    BURALARDAN ALIRSIN ALLAH BİLİR KAÇ SENE SONRA TEKRAR BU SEVİYELERİ GÖRÜR UZMANLAR ALIYORLARSA ALIŞ EMİRLERİNİN FOTOKOPİSİNİ ATSINLAR GÖRELİM

  • YNG12 Eylül 2013 17:28

    BU UZMANLAR BİRDE HALKA 5 (BEŞ LİRADAN ) HALKA ARZ EDİLEN SENEDİN NASIL OLUYORDA 3.5 ÜÇ BUÇUK LİRAYA DÜŞÜYOR.ŞİRKET BEN HİSSE ALIMI SATIMI YAPMIYORUM DİYOR CEVABINDA BİLEN VARSA İZAH ETSİN

  • doğru söyle12 Eylül 2013 14:37

    Amaç millet nasıl kitleriz. Bu amca hayrına bir işmi yapıyor yoksa (!)