Ana SayfaYatırımcı KöşesiUzertaş Boya ve Silverline sorusu---

Uzertaş Boya ve Silverline sorusu

1 / 2
Uzertaş Boya ve Silverline sorusu
03 Ağustos 2021 - 09:53 www.borsagundem.com

GELİR DÜŞÜK, ZARAR SÜRÜYOR PEKİ BU BEKLENTİ NİYE

SORU- Uzerboya’nın bu kadar düşmesini neye bağlıyorsunuz. Hisselere yatırım yaparken finansal durumlarına bakıyorum. Düşmesine rağmen veriler hala yüksek. İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Ahmet

CEVAP-Borsada işlem gören hisselerde zaman zaman beklenmeyen ya da düşünülenden daha yüksek hareketlenmeler gündeme gelebilmekte. Farklı nedenler olsa da çoğunlukla spekülatif beklentiler öne çıkabilmekte. Geçtiğimiz yıl pandemi başlangıcında hisselerde ciddi düşüşler yaşanırken sonrasında piyasaya gelen yeni yatırımcılarla birlikte özellikle sermayesi küçük firmalarda ciddi çıkışlar yaşandı. Uzertaş Boya’nın fiyatı da piyasadaki dalgalanmaya paralel bir hareketlilik gerçekleştirdi. Mart 2020’de 1,37 TL’ye kadar gerilerken Ocak 2021’de 96,35 TL’yi gördü. Bir yılı dahi bulmayan süre içindeki bu çıkışın hayli abartılı olduğunu not etmek gerekiyor. Sermayesi sekiz milyon TL olan şirketin halka açıklık oranı ise yüzde 10. Sadece 800 bin TL tutarındaki payı borsada olan sermayenin yüzde 80,5’i Yatırım Finansman’ın saklamasında bulunuyor. Bu anlamıyla bireysel yatırımcının gerçekleşen çıkıştan ne denli kazanç sağladığı tartışılır. Gelinen aşamada hissenin fiyatı 34,80 TL seviyesinde bulunuyor. Test edilen zirve seviyesiyle kıyaslanarak mevcut işlem rakamını makul görmek zor. Veriler de benzer yönde sinyaller üretiyor. Son kapanışa göre fiyat kazanç oranı 514,41 olup bir diğer önemli gösterge piyasa defter değeri de 96,78 seviyesinde bulunuyor. Oranlar hayli yüksek. Açıklanan 2021 altı aylık bilançosu bir önceki yılın aynı dönemine göre azaltmakla birlikte zararın devam ettiğini söylüyor. Zarar üreten yapıda henüz değişiklik yok. Geçtiğimiz yıl yatırım faaliyetlerinden elde ettiği gelirle sembolik düzeyde kâr açıklayan şirketin kârını sürdürme olasılığı zayıf görünüyor. Firmanın satış gelirlerini istenen seviyeye çıkaramaması asıl sorun. Cirosu şirkete bağlanan sermaye tutarına dahi yaklaşamıyor. Düşük satış geliri mali yapının zayıf kalmasına yol açarken işlem fiyatını yukarı yönlü destekleyecek zeminin sağlanamamasına yol açıyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ03 Ağustos 2021 13:52

    ulan bizim iş finans ülker gıda oyak yatırım hisse senetlerinin karları süper çakıldı kaldı elimize verdikce veriyorlar.böyle kıytırık hisse senetleri uçuyor.