Ana SayfaPiyasaÜnlü’den hedefler, Ülker, ‘Daha’ neler var neler ---

Ünlü’den hedefler, Ülker, ‘Daha’ neler var neler

9 / 12
Ünlü’den hedefler, Ülker, ‘Daha’ neler var neler
14 Nisan 2017 - 10:47 www.borsagundem.com

HEDEFİMİZ 10 YIL İÇİNDE BÖLGENİN EN BÜYÜK YATIRIM BANKASI OLMAK

-İran hedefinizde şu an hangi noktadasınız? Yatırımlara başlandı mı, aracı kurum alındı mı? Onun dışında İslam dünyasında Ünlü Co olarak gitmek istediğiniz başka ülkeler var mı?

-Bizim hedefimiz gelecek 10 yıl içinde bölgenin en büyük yatırım bankası olmak. İran da bunun için önemli bir pazar. İran’da şu anda bir şirket alım satımıyla ilgili danışmanlık yapıyoruz. Bu sene inşallah neticelendireceğiz. İran’da işler biraz uzun sürüyor. İran ticareti kültürü zor ve pazarlıkçı bir kültür. İkisi birleştiği zaman normalde geçen sene bitirmek istediğimiz iş bu seneye kaldı.

Bir de İran’da bölgesel fırsatlar fonumuz var o devam ediyor. İran’a yatırım yapan dünyadaki tek yasal olarak yatırım yapılabilen fondur.

Aracı kurum alma işimize gelince orada çeşitli gruplarla görüştük ve prensip kararına da vardık. Fakat 2-3 gelişmeden dolayı (jeopolitik riskler, Trump’un seçilmesi ve İran politikasını revize etmesi ve bu sene yapılacak olan seçimler) direk İran’a yatırım yapmak için bu gelişmelerin sonucunu bekliyoruz.

Bununla beraber bu sene bölgeselleşmekle ilgili bir adım daha attık. Biliyorsunuz şirket alım satımları bizim en aktif olduğumuz işlerden bir tanesi. Türkiye dışında da bu sene üzerinde çalıştığımız 5-6 proje var. Bir tanesi Rusya’daki bir şirketin satışı. Bir tane Bosna’da. Bir tanesi de Dubai merkezli ama Türkiye Cumhuriyetleri’nde faaliyet gösteren bir şirketin satışıyla ilgili çalışıyoruz. İran’da da yeni bir iş var. Son olarak da Kuzey Afrika’da bir perakende sektöründe çalışan bir şirketle ilgili çalışmalarımız var. Sadece Türkiye’deki işlerimiz değil aynı zamanda bölgede de bu satın alma aracılık faaliyetimizde genişlememize başlıyoruz.

-New York’ta aracı kurum lisansınız var, ABD’de neler yapıyorsunuz?

-Amerika’daki aracı kurum lisansımızı, Türkiye’deki fırsatları Amerikalı yatırımcılara pazarlamak için kullanıyoruz. Hedefimiz oradaki faaliyetimizi enine ve boyuna büyütmek. Şu an 2 kişi çalışıyor ama önümüzdeki dönem 8-10 kişilik bir ekip hedefliyoruz.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • selim14 Nisan 2017 15:57

    reis vurdu gol oldu bir yüzükle gelmişti dünyanın en zenginleri listesine girdi.

  • aslan14 Nisan 2017 14:32

    şimdiye kadar gelen milyar dolarlar halkın cebine mi girdi. zenginin cebine girer

  • mercan dede14 Nisan 2017 11:22

    hıııı inandık.**gaz fabrikası gibi....ver gazı.**daha halk gyo dan yediğimiz kazıklar çıkmadı.**ilk önce düzeltmeye kamulardan başlayında sonrasının düşünürüz.**