Ana SayfaPiyasaÜnlü’den hedefler, Ülker, ‘Daha’ neler var neler ---

Ünlü’den hedefler, Ülker, ‘Daha’ neler var neler

8 / 12
Ünlü’den hedefler, Ülker, ‘Daha’ neler var neler
14 Nisan 2017 - 10:47 www.borsagundem.com

KONUŞULAN BÜYÜK HALKA ARZLAR VAR

-Dünyada ve Türkiye’de halka arzlarda önemli bir düşüş yaşanıyor, bunun özel bir nedeni var mı?

-Dünyada az da olsa halka arzlar arttı sayılır, özellikle teknoloji tarafında. Gelişmekte olan ülkelerdeki halka arzların durmasının sebebi ise son 2-3 yılda o ülkelerdeki borsalarının düşmesi.

Tabi kimse düşük çarpanlarla halka arz yapmak istemiyor. Onu yapmak yerine eğer illa sermaye almak istiyorlarsa Private Equity fonlarına gidiyorlar. Ya şirkete stratejik ortak alıyorlar. Veyahut kendileri yapamayacaklarsa şirketleri satıyorlar. Ama bunların hepsini daha iyi çarpanlardan yapıyorlar.

Bu halka arzların tekrar artması için referandum sonrası politik belirgenliğin kazanıldığı noktada tekrar kaynak gelmeye başlamasıyla beraber borsa yukarı çıkarsa halka arzlar tekrar gündeme gelecektir. Çünkü konuşulan halka arzlar var. Bizim ilgilendiğimiz halka arzlar zaten yurtdışı yatırımcısına da satılabilen dolayısıyla arz tutarı asgari 150 milyon dolar ve üstü olan arzlar. Biz daha küçük arzlarla çalışmıyoruz çünkü onları yabancı yatırımcılar almıyorlar. Onlar almayınca da yerli yatırımcı sadece satıldığı zaman çok fazla bir derinlik olmuyor, likitide sağlanmıyor. Dediğim gibi böyle konuşulan büyük halka arzlar var. Ama zamanlama olarak bu eylül de mi olur, önümüzdeki seneye mi kalır bilemiyorum.

Bu arada Ünlü&Co olarak 4-5 yıl sonra halka arz hedefimiz var. Biz iki-üç şey yapmak istiyoruz. Bir tanesi bir yatırım bankası lisansı almak istiyoruz ve bu sene içinde başvurmayı hedefliyoruz. İkincisi de bu bölgeselleşmeyi tamamlamak. Üçüncüsü de DAHA’yı belli bir noktaya getirmek yani bireysel tarafta da yapıyı transforme edebilecek bir yapı oluşturmak. Bunların üçünü yaparsak o zaman halka arz için düğmeye basacağız.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • selim14 Nisan 2017 15:57

    reis vurdu gol oldu bir yüzükle gelmişti dünyanın en zenginleri listesine girdi.

  • aslan14 Nisan 2017 14:32

    şimdiye kadar gelen milyar dolarlar halkın cebine mi girdi. zenginin cebine girer

  • mercan dede14 Nisan 2017 11:22

    hıııı inandık.**gaz fabrikası gibi....ver gazı.**daha halk gyo dan yediğimiz kazıklar çıkmadı.**ilk önce düzeltmeye kamulardan başlayında sonrasının düşünürüz.**