Ana SayfaPiyasaÜnlü’den hedefler, Ülker, ‘Daha’ neler var neler ---

Ünlü’den hedefler, Ülker, ‘Daha’ neler var neler

7 / 12
Ünlü’den hedefler, Ülker, ‘Daha’ neler var neler
14 Nisan 2017 - 10:47 www.borsagundem.com

GLOBALLEŞMİŞ BİR DÜNYANIN TEKRARDAN BÖLGESELLEŞMESİ TRAVMATİK OLUR

-Trump ABD için risk mi, fırsat mı?

-Amerika uzmanı değilim ama şahsi fikrim şöyle, dünyada daha popülist liderler ülkelerinin başına geliyorlar. Bununda temel sebepleri var. Dünya globalleşme işini çok iyi yönetemedi. İki akım beraber olduğu için yönetilemedi. Bir, sınırların kalkması. Kim nerde daha ucuz mal ürettirebiliyorsa orada ürettiler. Böylece daha gelişmiş ülkelerde daha az eğitimli insanlar için işsizlik arttı. İki, teknoloji. Teknolojinin gelişimi de yine işsizliği artıran yönde bir baskı yarattı. Baktığınızda sürücüsüz araçlar yapılıyor değil mi. Ne olacak Amerika’da? Binlerce, onbinlerce kamyon şoförü var ve bunların eğitim seviyeleri düşük. Teknolojinin gelişmesiyle eğitim düzeyi düşük olan insanların iş bulmak kabiliyetleri ve hayat standartları düştü. Ve bunların neticesinde insanlar tepki göstermeye başladılar. “Popülist söylemleri olan liderlere yani globalleşmeye karşı duralım. Avrupa’ya göçmenler gelmesin, ülkemiz bize ancak yetiyor.” İşte Amerikan şirketleri yurtdışında yatırım yapmasınlar, buraya yatırım yapsınlar gibi akımlar güçlendi. Bunun neticesinde Trump’da geldi. Avrupa’da da bütün seçimlerde, seçilmeseler bile oylarını artırıyorlar. Seçilenlerde ajandalarını değiştiriyorlar. İnşallah dünya bunu iyi yönetir. Çünkü globalleşmiş bir dünyanın tekrardan bölgeselleşmesi ve içine kapanması da çok travmatik bir olay olur.

TRUMP FAİZLERİN YÜKSELMESİNİ İSTEMİYOR 

-ABD’de faiz artırımı devam eder mi? Kaç puanlık faiz artırımı bekliyorsunuz?

-Yüksek faizin Trump’un politikalarına uygun düşeceğini düşünmüyorum. Her ne kadar bağımsız FED biz 3 defa daha faiz artıracağız dese de ben orta vadede ya o politikayı terk ederler ya da o yönetim değişir diye düşünüyorum. Çünkü Trump’ın yapmak istediği bizim Türkiye’deki hükümetin izlediği politikalardan çok farklı değil. Amerika’yı yatırım yapılabilir hale getirmek istiyor. Onun için de faizlerin yükselmesini istemiyor.


YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • selim14 Nisan 2017 15:57

    reis vurdu gol oldu bir yüzükle gelmişti dünyanın en zenginleri listesine girdi.

  • aslan14 Nisan 2017 14:32

    şimdiye kadar gelen milyar dolarlar halkın cebine mi girdi. zenginin cebine girer

  • mercan dede14 Nisan 2017 11:22

    hıııı inandık.**gaz fabrikası gibi....ver gazı.**daha halk gyo dan yediğimiz kazıklar çıkmadı.**ilk önce düzeltmeye kamulardan başlayında sonrasının düşünürüz.**