Ana SayfaPiyasaÜnlü’de yatırımcı raporu nasıl hazırlanıyor---

Ünlü’de yatırımcı raporu nasıl hazırlanıyor

1 / 9
Ünlü’de yatırımcı raporu nasıl hazırlanıyor
08 Ekim 2013 - 10:28 www.borsagundem.com

SERAP SÜRMELİ / BORSAGUNDEM.COM
“… Yatırım, şirketin 2014 tahmini prim büyüme oranlarını yukarı yönlü revize ediyor.”
“… Yatırım, şirketin hisse fiyatının, raporun yazıldığı tarihe göre yüzde 28 artışla 3,42 liraya çıkacağını hesap ediyor.”
“… Menkul Değerler borsada işlem gören iki çimento şirketini ayrıntılı inceledi.”
“Bu şartlar altında şirketi yatırımcılara önermeyen aracı kuruma göre şirketin hisse fiyatının, mevcut fiyatın sadece yüzde 6 üstünde olması gerekiyor…”

Bu satırlar çok tanıdık değil mi?
Borsanın, hisse dünyasının, halka açık şirketlerin nabzını tutan...
ABD’den Avrupa’ya yaşanan siyasi, ekonomik krizlerin piyasalar üzerindeki etkilerini tüm detaylarıyla masaya yatırıp, analiz eden, yeni projeksiyonlar geliştiren…
Yatırımcıların her gün, her dakika, Borsagundem.com’dan girip okuduğu; heyecanla, merakla beklediği aracı kurum raporları bunlar.
“Hangi hisseler alınır, satılır, performansı yüksek olan şirketler hangileridir, getiri beklentisi yüksek olanlar kimlerdir?” in cevapları da…
Portföy hazırlamanın sırları da…
Yatırımcıya yeni bir bakış açısı kazandıran, değerlendirme şansı yaratan veriler de…
Burada; satır aralarında…
Peki, bir aracı kurum nasıl hareket eder?
Bir şirket nasıl seçilir, hakkında nasıl bilgi toplanır, kimlerle görüşülür? Veriler nasıl analiz edilir? İlk kez yazılacak şirketle, hakkında bilgi olan firma arasındaki fark, rapora nasıl yansır? Cazip olan sektör, pazar nasıl belirlenir? Bir raporu okunur kılan nedir? Bu raporlar yayınlanmadan önce iç denetimden nasıl geçer; kimler bakar, en son onayı kim verir? Tüm bu aşamalar ne kadar sürer?  Rapor yazmakla iş biter mi? Bittiğinde raporlar kimlere dağıtılır?
Bu sorular uzar gider, uzamayan tek şey zamandır…
Peki, zamanın en kıymetli olduğu; koca koca şirketlerin, küçük tasarruf sahiplerinin eli, ayağı, gözü, kulağı aracı kurumlar, bu müthiş raporları nasıl hazırlıyor, yatırımcıya vizyon veren ekipler kimler, nasıl çalışıyor?
İşte Borsagundem.com olarak herkesin bildiği ama görmediği bu strateji merkezlerinin kalbine gittik. Araştırma servislerinin üslerine konuk olduk; genç, dinamik, işini bilen ekiplerle buluştuk, yöneticilerle konuştuk…
Sizin için işin sırlarını öğrendik…  
İşte o müthiş yolculuk…
DEV YAZI DİZİSİ ÜNLÜ MENKUL DEĞERLER’LE BAŞLIYOR…

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)