Ana SayfaPiyasaEuro Yatırım ve Ulusoy Elektrik sorusu---

Euro Yatırım ve Ulusoy Elektrik sorusu

1 / 2
Euro Yatırım ve Ulusoy Elektrik sorusu
22 Mart 2016 - 10:49 www.borsagundem.com

RİSK ALMAK İÇİN UMUT VERMELİ

SORU- EUHOL hissesinde sizce risk almaya değer mi?

Zeki 

CEVAP-Piyasada risk arttıkça kârın da artacağı yönündeki görüş çoğu yatırımcı açısından yanlış anlaşılmakta. Sanmakta ki ne denli yüksek risk alınırsa kazanç da o denli artacaktır. Oysaki riskin yükselmesi kazancın artacağı anlamına gelemez. Aksine kaybetme olasılığını artırır. Ancak ihtimali düşen kârın gerçekleşmesi halinde hedef fiyat bulunduğu yere göre çok yüksek olacağı için yatırımcısının kâr marjı yükselecektir. Fakat sorun bu olasılığının hayli düşük olmasıdır. Zaten piyasada gözlenen de risk yükseldikçe zarar edenlerin hatta parasının tamamını kaybedenlerin sayısının hayli yükselmesidir. Bu nedenledir ki yatırımda bulunurken gereksiz risklerin peşinde koşturmak yerine makul riskleri üstlenmek daha doğru olandır. 
Borsada gereksiz riskler daha ziyade zarar eden firmalarla alakalı olarak gündeme gelmektedir. Sürekli zarar eden bir yapıya sahipken bir gün kâra döneceği umudu o firmaya yönelime neden olabilmekte. Ancak gerçek olan şudur ki zarardaki bir firmanın kâra geçeceğine dair ciddi bir işaret görülmediği sürece alımda bulunmak hiç de anlamlı olmayacaktır. 
Euro Yatırım Holding hakkında değerlendirmede bulunurken de benzer bakış açısını göz ardı etmemeli. Şirket’in 2014 yılında yatırım faaliyetlerinden gelen gelirini göz ardı edersek son dört yılda iyi bir performansı olduğunu söylemek mümkün değil. Firma faaliyetlerinden dolayı sürekli zarar ediyor. Buna bağlı olarak öz sermayesi düşmekte ve sermayesinin altında inmiş durumda. 
Bu şartlar altında hissede alım yapmak gereksiz risk anlamına gelecektir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)