Ana SayfaPiyasaUlusoy Un ve THY sorusu---

Ulusoy Un ve THY sorusu

1 / 2
Ulusoy Un ve THY sorusu
26 Mart 2019 - 10:38 www.borsagundem.com

KÂR MARJI YÜKSELDİ

SORU - Ulusoy Un hisse senedi 3,16 TL’den niye aşağıya düştü. Beklenti nasıl? Bu hisse hakkında orta vadede yorum yapabilir misiniz? Necip Cem Ayman 

CEVAP (1) - Ulusoy Un, geçtiğimiz yılın ikinci yarısında taban seviyelerde işlem görürken özellikle kasım ayından itibaren yönünü yukarı çevirdi. Hisse, 2019’un ilk günlerinde ise piyasadaki genel seyre de uyarak çıkış ivmesini artırdı ve 11 Mart 2019 günü yıl içindeki en yüksek seviyesi olan 3,24 TL’ye kadar çıktı. Hemen bir gün sonrasında gelen satışlarıyla birlikteyse geriledi ve şimdilerde 2,27 TL’den işlem görüyor. Hissenin tavan yaptığı günün akşamında 2019 yıl sonu bilançosunu açıkladığı görülüyor. Kârını yüzde 19,95 oranında artırmasına rağmen hisseye yönelik satışların gelmesi beklentilerin tamamlanmasına bağlı satışlar olarak değerlendirilmeli. Söz konusu durum hissede daha ziyade kısa süreli beklentilerle işlemlerin ağırlık kazandığı şeklinde yorumlanabilir. Bu durum hissede uzun vadeli bir yükselişi engellerken kısa süreler içinde yüksek dalgalanmaların öne çıkmasına yol açıyor. Yatırımcıyla paylaşılan yıl sonu bilançosu dışında yakın tarihli kamuya bildirilmiş başkaca bir gelişme bulunmuyor. Şirketin bilançosu yakından incelendiğindeyse satış gelirini yüzde 65 oranında artırdığı diğer taraftan en büyük sıkıntısı olan esas faaliyet kârında da yükselme kaydettiğini görebilmekteyiz. Ancak aynı süre zarfında finansal giderler kaleminin ciddi oranda artmış olması dönem sonundaki kârın azalmasında etkili oldu. Firmanın borçluluk yapısı finansal giderler kaleminin yükselmesine yol açıyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy’un basında yer alan açıklamasında ise sektörde çok sayıda oyuncu olmasından kaynaklı yoğun bir rekabetin oluştuğu ve bunun da küçük kâr marjlarıyla çalışılmasına yol açtığı ifade edilmekte. Öte yandan firmanın geçmiş mali verileri incelendiğinde kâr marjında olumlu yönde gelişme yaşandığı görülüyor. Bu seyrin devam etmesi hissedeki düşüşün sınırlı kalmasına olanak tanıyacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ufuk26 Mart 2019 13:31

    Yeni havalimanı ile THY  çok daha fazla yere daha sık ulaşır ve codeshare ile başka uçak firmalarının uçaklarına da bilet satar, kendi doluluk oranını da artırır. Kargo gelirlerinde de 2019 olmasa da 2020 de patlama yapar.